2024-06-03 14:41:00

Pedagógiai Műhely, 2024. május 29.

2024. május 29-én tartottuk a 2023/2024-es tanév második UNESCO Társult Iskola Pedagógiai Műhelyét, melynek fő témája a mesterséges intelligencia és az oktatás kapcsolata volt. Köszönjük a részvételt minden előadónak és résztvevőnek, a helyszínt pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek!

Az esemény alaphangját Dr. Rab Árpád Szörény (Tudományos Főmunkatárs, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Eötvös József Kutatóközpont, Információs Társadalom Kutatóintézet) adta meg Adat, információ, tudás, bölcsesség - az oktatás jövőstratégiái - az emberi és mesterséges intelligencia együttműködése az oktatásban című fergeteges előadásával, Fegyverneki Gergőtől (digitálispedagógia-szakértő, módszertani tanácsadó) az MI a pedagógiáról hallhattunk a gyakorlatban, majd Horváth Ádám (elnök, Education:Next Oktatástechnológiai Szövetség) nemzetközi jógyakorlatokat mutatott be Izlandtól Indonéziáig az oktatás kiigazítására az új technológiák miatt változó társadalmi elvárásoknak megfelelően.

Mindezeken túl Sandrik Anikó (Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola) beszámolt iskolájuk Ajándékozz egy verset! felhívásban való részvételéről, Varsányi Kinga (Campden Bri Hungary Kft.) EIT FOOD – Barna Orsolya (Alapértékek Nonprofit Kft.) bemutatta a FoodEducators őszi programait, Matolcsy Miklós és Ütőné Visi Jutka (Alapértékek Nonprofit Kft.) pedig a 2024. évi UNESCO Társult Iskolai pályázat: Világörökség óravázlat és mintaprojekt pályázatról beszélt.

Reméljük, a résztvevő pedagógusok is annyira élvezték az eseményt, mint mi! Ősszel újra találkozunk!

 

 

Hírek

Pedagógiai Műhely, 2023. október 11.

12/10/2023

2023. október 11-én zajlott az UNESCO Társult Iskolák Hálózat magyar tagjainak idén második Pedagógiai Műhelye. A hálózat tagiskolái koordinátorainak és intézményvezetőinek összejövetelére ez alkalommal az Országos Erdészeti Egyesület központjában került sor. 

A Világ Legnagyobb Tanórája 2023.

A Világ Legnagyobb Tanórája 2023.

6/10/2023

2023. október 2-án, hétfőn, 10.00 és 12.00 óra között rendezték a Világ Legnagyobb Tanórája idei nyitórendezvényét, melyen a fenntarthatóságért elkötelezett előadók különböző megközelítésből hozták közelebb a diákokhoz az idei kiemelt témát, az ENSZ által 2015-ben meghirdetett Fenntartható Fejlődési Célok közül a 10. célt, az egyenlőtlenségek csökkentését. 

Pedagógusok világnapja, 2023. október 5.

Pedagógusok világnapja, 2023. október 5.

5/10/2023

A pedagógusok világnapját minden évben október 5-én, a világ pedagógusai tiszteletére ünnepeljük. Ez a nap alkalmat ad arra, hogy átgondoljuk, hogyan alakítják át a pedagógusok az oktatást, hogy elgondolkodjunk a támogatásról, amire tehetségük teljes kibontakoztatásához és hivatásuk teljesítéséhez szükségük van, valamint a szakma előtt álló kihívásokat is újragondoljuk.

Az idei világnap kiemelt témája: „A tanárok, akikre szükségünk van ahhoz az oktatáshoz, amilyet akarunk: a tanárhiány visszafordításának globális kényszere”.