2020-06-04 09:02:00

Művészeti nevelés nemzetközi hete

Az UNESCO és a kapcsolódó közösség 2020. május 25–31. között ünnepelte a művészeti nevelés nemzetközi hetét, melynek célja felhívni a figyelmet a művészeti nevelés összekötő jelentőségére a párbeszédben, társadalmi befogadásban és a toleranciában. 

 

A jelenlegi helyzetben a művészetek és a kultúra kiemelt jelentőséget kap jóllétünk és rezilienciánk szempontjából. A fentiek miatt is az UNESCO össze kívánja gyűjteni a művészeti nevelés területén felmerült, már bevált jó gyakorlatokat az UNESCO Társult Iskolák gyakorlatából, hogy a beérkezett, inspiráló jó gyakorlatokat az UNESCO honlapján elérhetővé, kereshetővé, más iskolák számára is felhasználhatóvá tegyék. A már beérkezett projektet folyamatosan kerülnek fel az UNESCO erre a célra létrehozott platformjára, melyen már magyar példa is elérhető. 

 

Hírek

UNESCO Társult Iskolák Pedagógiai Műhelye

22/10/2021

2021. október 12-én zajlott az UNESCO Társult Iskolák Pedagógiai Műhelye. A hálózat tagiskolái képviselőinek - koordinátorainak és intézményvezetőinek - hagyományos őszi összejövetelére ez alkalommal a budapesti Főpolgármesteri Hivatal biztosított helyszínt. 

UNESCO Társult Iskolák Hálózata

26/03/2017

Az UNESCO Társult Iskolák Hálózatát (Associated Schools Network, ASPnet) 1953-ban hozták létre, napjainkra 182 ország mintegy 11.000 oktatási intézménye csatlakozott a nemzetközi hálózathoz. Az általános és középiskolákból álló hálózat célja, hogy hatékonyabbá tegyék az ifjúság UNESCO-s célkitűzésekkel összhangban történő nevelését, hangsúlyosan építve az oktatás négy alappillérére: megtanulni megismerni, megtanulni cselekedni, megtanulni létezni és legfőképpen megtanulni együtt élni.