2023-05-31 16:34:00

UNESCO Társult Iskolák pályázat 2022.

A PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma magyar-német cserediák-programja nyert a magyarországi UNESCO Társult Iskolák számára 2022-ben, első ízben meghirdetett pályázaton. 

Az UNESCO Társult Iskolák Hálózatán belül meghirdetett pályázaton az UNESCO Társult Iskolák Hálózatának alábbi 3 céljához kapcsolódó, helyi szinten megvalósítható iskolai tevékenységgel lehetett pályázni:

1. Globális polgárság, békés és erőszakmentes élet,

2. Fenntartható fejlődés és fenntartható életmód,

3. Interkulturális tanulás és a kulturális sokszínűség és örökség megbecsülése.

A pályázni szándékozó iskolának a felsorolt három lehetőség közül egyet kellett kiválasztania. A beküldött pályamű 2022. szeptember 2. és október 31. között megvalósuló program lehetett, az iskolai csoportoknak a fenti témakörök egyikéhez kapcsolódó helyi célt kellett megfogalmazniuk, annak megvalósítására akciótervet készíteniük, majd azt megvalósítaniuk. 

A nyertes pályázat a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma magyar-német cserediák-programja lett, melyről az iskola honlapján olvasható beszámoló: 

https://babits.pte.hu/cikkek/nemet_cserediakok_erkeztek 

A rendkívül sokszínű, izgalmas programsorozathoz ezúton is gratulálunk! Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság örömmel járult hozzá a pályázaton elnyert 50.000 forinttal a programok megvalósításához. 

Hírek

A Világ Legnagyobb Tanórája 2023.

A Világ Legnagyobb Tanórája 2023.

6/10/2023

2023. október 2-án, hétfőn, 10.00 és 12.00 óra között rendezték a Világ Legnagyobb Tanórája idei nyitórendezvényét, melyen a fenntarthatóságért elkötelezett előadók különböző megközelítésből hozták közelebb a diákokhoz az idei kiemelt témát, az ENSZ által 2015-ben meghirdetett Fenntartható Fejlődési Célok közül a 10. célt, az egyenlőtlenségek csökkentését. 

Pedagógusok világnapja, 2023. október 5.

Pedagógusok világnapja, 2023. október 5.

5/10/2023

A pedagógusok világnapját minden évben október 5-én, a világ pedagógusai tiszteletére ünnepeljük. Ez a nap alkalmat ad arra, hogy átgondoljuk, hogyan alakítják át a pedagógusok az oktatást, hogy elgondolkodjunk a támogatásról, amire tehetségük teljes kibontakoztatásához és hivatásuk teljesítéséhez szükségük van, valamint a szakma előtt álló kihívásokat is újragondoljuk.

Az idei világnap kiemelt témája: „A tanárok, akikre szükségünk van ahhoz az oktatáshoz, amilyet akarunk: a tanárhiány visszafordításának globális kényszere”.

Pedagógiai Műhely, 2023. június 1.

2/06/2023

2023. június elsején zajlott az UNESCO Társult Iskolák Pedagógiai Műhelye. A hálózat tagiskolái képviselőinek - koordinátorainak és intézményvezetőinek - hagyományos összejövetelére ez alkalommal a budapesti Magyar Zene Háza biztosított lenyűgöző helyszínt.