2023-09-04 13:51:00

Pályázati felhívás a 2023-as Nemzetközi Innovációs Dizájn Díjra

Az UNESCO társzervezésében meghirdetett Nemzetközi Innovációs Dizájn Díj és a Tudomány a Fenntartható Fejlődési Célokért elnevezésű versenyre (2023 Future Designer International Innovation Design Awards (IIDA) & Science for SDGs Innovation Contest) főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezését várják a világ minden tájáról. A jelentkezőktől innovatív és kreatív munkák beküldésére számítanak a szervezők, amelyekkel a pályázók felhívják a figyelmet a STEM-területek fontos szerepére a fenntartható fejlődési célok elérésében.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 30.

A pályázók olyan ötletekkel jelentkezhetnek, amelyek a fenntartható fejlődést támogatják a világunk előtt álló sürgető kihívások középpontba állításával, mint például a környezetromlás, a biológiai sokféleség csökkenése, az éghajlatváltozás, az élelmiszer- és vízellátás bizonytalansága, vagy az energiaszegénység.

A pályaműveket négy különböző kategóriában várják: 

  • médiatervezés (media design),
  • terméktervezés (product design), 
  • környezetvédelmi tervezés (environmental design),
  • művészet és tudomány (art & science).

A jelentkezéshez szükséges nyomtatvány itt érhető el.

A pályázat benyújtása (a kitöltött jelentkezési nyomtatvány megküldésével és a pályamű tömörített fájlban történő csatolásával) elektronikus úton történik az UNESCO honlapján megadott e-mail címeken keresztül.

A kiválasztott nyertesek 2023 decemberében Sanghajban vehetik majd át elismeréseiket egy díjátadó ünnepség keretében. Az átnyújtott oklevél mellett a szervezők támogatják a nyertesek munkáját a közösségi média felületein.

Az első alkalommal meghirdetett felhívás az UNESCO-UNITRAIN Ifjúsági kompetenciafejlesztési projekt (UNESCO-UNITRAIN Youth Competence Development Project)  keretében valósul meg.

 

További információk a felhívás részleteiről:

https://articles.unesco.org/en/articles/call-entries-future-designer-international-innovation-design-awards-iida-science-sdgs-innovation 

 

 

Pályázatok

Az UNESCO alfabetizációs díjai 2024.

12/06/2024

Az UNESCO a témában két díjat ír ki: az UNESCO Sejong király díjat, amely az anyanyelvi oktatásra és képzésre fókuszál, valamint az UNESCO Konfuciusz díjat, amely az elmaradott térségekben élő felnőttek és beiskolázatlan fiatalok körében az írástudás előmozdításáért végzett tevékenységet díjazza.

Az idei felhívás kiemelt témája: "A többnyelvű oktatás előmozdítása: írástudás a kölcsönös megértésért és békéért".

Pályázati határidő Magyarországon: 2024. június 28.

2025 L'Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért Nemzetközi Díj

10/06/2024

A L'Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért Nemzetközi Díj 2025. évi pályázati felhívásának keretében öt kiemelkedő kutatónő részesül elismerésben a fizikai tudományok (beleértve a fizikát, kémiát és a földtani tudományokat is), a matematika és a számítástechnikai tudományok területén.

A díjra történő jelölés határideje: 2024. július 1. 

Emberi jogi rövidfilmverseny diákoknak 2024.

31/05/2024

Béke – Tisztelet – Erőszakmentes kommunikáció

Mit jelentenek ezek számodra, és miért fontosak a jövőd és a közös jövőnk szempontjából? 

Ez a témája az idei, a this human world (thw) nemzetközi emberi jogi filmfesztivál a bécsi ENSZ Információs Szolgálat (UNIS Vienna), az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) ausztriai irodája és Bécs városának európai és nemzetközi ügyekért felelős ügyvezető irodájának támogatásával, valamint a cseh, a lengyel, a magyar, az osztrák, a szlovák, a szlovén és a török iskolákkal együttműködésben, 10 és 20 éves kor közötti fiatalok számára  meghirdetett emberi jogi rövidfilmversenyének.

A versenyre 2024. szeptember 20-ig lehet jelentkezni, de a műveket elég 2024. október 23-ig elküldeni.