2021-05-16 08:27:00

Bízz a tudományban! - A fény nemzetközi napja

A fény központi szerepet játszik az életünkben. A legalapvetőbb szinten, a fotoszintézisen keresztül a fény maga az élet eredete. Ezen a napon ünnepeljük a fény szerepét a tudományban, a kultúrában, a művészetben, a fenntartható fejlődésben, valamint számos szerteágazó területen, mint például az orvostudományban, a kommunikációban és az energiában.

A nemzetközi nap idei üzenete (Bízz a tudományban!) arra ösztönzi mind a tudósokat, mind a közvéleményt, hogy írják alá és támogassák a tudományba vetett bizalmukat és a közvélemény tudományba vetett bizalmának fontosságát megerősítő nyilatkozatot. 

 

A fény nemzetközi napjának központi honlapján, valamint az UNESCO hivatalos weboldalán további információk olvashatók a fény ünnepéről.

 

Játék az Agroverzum Tudományos Élményközponttal

A fény nemzetközi napjának alkalmából az Agroverzum Tudományos Élményközponttal közösen egy kisfilmmel kedveskedünk az érdeklődőknek, mely megtekinthető az Agroverzum Youtube-csatornáján is!

A videóhoz tartozó kvízkérdések megválaszolói között nyerteseket sorsol ki az Agroverzum! A válaszokat privát üzenetben várja az élményközpont a Facebook-oldalán keresztül. A helyes megfejtők között 3 db belépőjegyet sorsolnak ki a következő, parksétával egybekötött kamarakoncertükre, mely június 5-én lesz. Beküldési határidő: 2021. május 21.

Hírek

Magyarország 75 éve az UNESCO-ban

Magyarország 75 éve az UNESCO-ban

28/09/2023

2023. szeptember 26-án az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság rendezvényt tartott annak megünneplésére, hogy Magyarország 75 éve - 1948. szeptember 14-én - csatlakozott az UNESCO-hoz. Firmin Edouard Matoko, az UNESCO Afrika prioritásért és külkapcsolatokért felelős főigazgató-helyettesének videó üzenete és Réthelyi Miklós elnök köszöntője nyitotta a programot, majd két kerekasztal beszélgetés során az UNESCO munkájában, programjaiban részt vevő kiemelkedő kutatók, szakemberek, diplomaták saját személyes tapasztalataik alapján beszéltek a világszervezet működéséről, abban Magyarország szerepéről és sikereiről. A rendezvény Turóczy László nagykövet zárszavával ért véget.  

A L’Oréal-UNESCO Magyar Ösztöndíj díjazottjai

20/09/2023

A L’ORÉAL Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság huszonegyedik alkalommal hirdette meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L’ORÉAL-UNESCO For Women in Science program szellemében.

Áttörés a szembetegségek kezelésében, gyepek megmentése a klímaváltozás elleni harcban és új technológiák a gyógyszergyártásban – ezekkel a témákkal nyertek a L’Oréal-UNESCO „A Nőkért és a Tudományért díj” kutatónői

75 éve az UNESCO-ban

5/09/2023

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság 2023. szeptember 26-án rendezvényt szervez 75 éve az UNESCO-ban címmel a Párbeszéd Házában. A rendezvény célja megemlékezni Magyarország 75 évvel ezelőtti csatlakozásáról az UNESCO-hoz (1948. szeptember 14.).

Az eseményre előzetesen az info@unesco.hu e-mail címen lehet regisztrálni 2023. szeptember 11-ig.