A környezetvédelmi világnap megihlette a fotósokat
2022-08-02 07:50:00

A környezetvédelmi világnap megihlette a fotósokat

Az Egyesült Nemzetek Szervezete június 5-öt a környezetvédelem világnapjává (World Environment Day) nyilvánította 1972-ben. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezet védelmének és egészségének fontosságára, amely az egész világon hatással van az emberek jólétére és a gazdasági fejlődésre is. Lehetőséget nyújt továbbá arra is, hogy hangsúlyozzuk az egyének, vállalatok és közösségek számára a környezetvédelem fontosságát.

A Varázslatos Magyarországgal meghirdetett közös fotópályázatunk júniusi fordulójának tematikájával a világnap céljainak fontosságára hívtuk fel a figyelmet.

Cikkünk kiemelt fotóját, egyben a júniusi forduló legszebbnek választott felvételét Horesnyík Ervin készítette Abroncs tolvaj címmel.

 

A fotópályázatra ezúttal is csodálatos fotók érkeztek, melyek készítőinek gratulálunk! 

 

A forduló második helyezettje:

Fotó: Simay Attila - Szíves vendéglátás
Helyszín: Bükki Nemzeti Park
 
 

A forduló harmadik helyezettje:

Fotó: Herendy Adrienn - A part csókja
Helyszín: Bükki Nemzeti Park
 

A júliusi forduló tematikája a szárazság és elsivatagosodás elleni harc világnapja volt, melyhez kapcsolódóan a szárazság és elsivatagosodás jelenségeit, valamint az ezek elleni küzdelmet bemutató képeket vártunk. A fordulóra érkezett legszebb fotókról szóló cikkünket rövidesen közzétesszük.

 

Hírek

Új felsőoktatási ütemterv - kérdőív

24/11/2022

A 2022. május végén, Barcelonában rendezett Felsőoktatási Világkonferencián mutatták be a „Határokon túl - új utak, hogy újra feltaláljuk a felsőoktatást” (Beyond Limits. New Ways to Reinvent Higher Education) című felsőoktatási ütemtervet.

Az UNESCO most arra kéri fel a felsőoktatásban érintett szereplőket, hogy adjanak visszajelzést, és járuljanak hozzá a konferencián bemutatott anyag gazdagításához. 

Ünnepeljük együtt a filozófia világnapját!

Ünnepeljük együtt a filozófia világnapját!

16/11/2022

Minden évben november harmadik csütörtökén ünnepeljük világszerte a filozófia világnapját. Az UNESCO ezzel az ünnepléssel kívánja középpontba helyezni a filozófia maradandó értékét az emberi gondolkodás fejlődése, a különböző kultúrák és az egyének számára. A párizsi UNESCO-központ világnapi eseményéről, valamint az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság kapcsolódó programjáról cikkünkben olvashatnak.

Két magyar orvosnő – Hugonnai Vilma és Kopp Mária

Két magyar orvosnő – Hugonnai Vilma és Kopp Mária

15/11/2022

Időpont: 2022. november 15. 18:00

Helyszín: Lónyay-Hatvany-villa (1015 Budapest, Csónak utca 1.)

Szervezők: Magyar Női Unió, Batthyány Lajos Alapítvány, Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS)

A rendezvényen a 100 éve elhunyt Hugonnai Vilmára – az első magyar orvosnőre –, és a Magyar Tudományos Akadémia egy évtizede eltávozott doktorára, az orvostudomány kandidátusára, Kopp Máriára emlékezünk.