2020-03-19 14:14:00

UNESCO díj a lányok és nők oktatásáért

A díj magánszemélyek, intézmények vagy szervezetek a lányok és a nők oktatását elősegítő innovatív, kiemelkedő kezdeményezéseit jutalmazza.

Jelentkezési határidő: 2020. május 1.

Az idén ötödik alkalommal meghirdetett, a Kínai Népköztársaság által alapított díj évente két díjazott részére, díjazottanként 50.000 USD pénzjutalommal jár.

Korábbi díjazottak az Indonéz Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma Kisgyermekkori Nevelés Igazgatósága (2016.), a zimbabwei Női Hallgatók Hálózata Alap (2016.), a thaiföldi Nagyobb Mekongi Alrégió Lányai és Közösségei Központjának fejlesztési és oktatási programja (2017.), a perui Mini Tudományos és Technológiai Akadémia, melynek célja a perui női tudósok első generációjának létrehozása (2017.), az iskolarendszerből kiesett terhes serdülő lányok és anyák képzésének folytatását biztosító Jamaica Alapítvány Női Központja (2018.), a Misr El Kheir Alapítvány a rosszul ellátott falvakban közösségi iskolákkal oktatási lehetőséget nyújtó projektje (2018.), a costa ricai Sulá Batsú (2019) és Navarra kormánya, Oktatási Minisztériuma (Spanyolország), SKOLAE: Growing in equality projektje (2019).

A díjról további információk a http://en.unesco.org/themes/women-s-and-girls-education/prize honlapon érhetők el.

Magyarországról a díjra pályázni az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága részére küldött pályázati anyag benyújtásával lehet. A kiválasztott pályázatokat hazai előválogatás után Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviselete tölti fel az UNESCO online felületére.

Jelentkezés: az angol nyelven kitöltött formanyomtatványt és a szükséges csatolandó dokumentumokat legkésőbb 2020. május 1-ig juttassák el az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága részére elektronikusan az info@unesco.hu e-mail címre.

A kitöltendő formanyomtatvány itt érhető el: https://en.unesco.org/sites/default/files/gwe_prize_explanatory_note.pdf.

További információk: GWEPrize@unesco.org, illetve Twitter: #GWEPrize.

Pályázatok

UNESCO/ Jikji Világemlékezet díj

21/02/2024

Az UNESCO tizedik alkalommal tette közzé az UNESCO/Jikji Világemlékezet díj pályázati felhívását. Az elismerés 30.000 USD összegű, amelyet kétévente ítélnek oda olyan személyeknek, intézményeknek, nem-kormányzati szervezeteknek, valamint egyéb szervezeteknek, amelyek kiemelkedő mértékben járultak hozzá a dokumentumörökség megőrzéséhez és hozzáférhetőségéhez.

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2024. március 27.

UNESCO Tanszék pályázat 2024.

23/01/2024

Az UNESCO Tanszék / UNITWIN hálózatok programját 1992-ben indította az UNESCO, a szervezet Általános Konferenciájának 26. ülésszaka döntései alapján (1991.). A program jelenleg 120 tagállam több mint 950 résztvevőjével működik, célja elősegíteni a nemzetközi, egyetemek közötti együttműködést és hálózatépítést az ismeretek megosztása és az együttműködés révén. 

A pályázat feltétele, hogy a pályázó pályázati szándékát legkésőbb 2024. március 1-ig az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkársága részére jelezze a szükséges formanyomtatvány kitöltésével és annak info@unesco.hu e-mail címre történő megküldésével. 

 

UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa díj 2023

12/12/2023

Az UNESCO pályázati felhívást tett közzé az UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Információs és Kommunikációs Technológiák az Oktatásban díjra való jelölés lehetőségéről. A kiírás idei témája: Digitális tanulás az oktatás környezetbarátabbá tételéért (“Digital learning for greening education”).

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2024. január 5.

UNESCO-Carlos J. Finlay Mikrobiológiai díj

4/09/2023

A kubai kormány által finanszírozott díj célja olyan személy, intézmény, nem-kormányzati szervezet, vagy egyéb szervezet tevékenységének elismerése, aki/amely kutatásaival és eredményeivel jelentős mértékben járult hozzá a mikrobiológia tudományához és annak alkalmazásához. Az UNESCO 10 000 USD összegű pénzjutalmat és oklevelet ad át a díjazottnak.

Pályázati határidő Magyarországon: 2023. október 2. éjfél