2023-05-31 08:45:00

Földtudományi sokféleség - UNESCO természetfotó pályázat

A pályázat az augusztusi fordulóval lezárult!

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság és a Varázslatos Magyarország 2023-ban ismét közös pályázatot hirdet, mellyel idén a földtudományi sokféleséget veszi fókuszába. Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság a havi nyertes képeket közzéteszi felületein. A 2023-as pályázati év 2023. április 6-tól kezdődik.

A képeket minden hónap 1-jétől (0:01-től) lehet feltölteni az adott hónap 20-ig (23:59-ig).

Bolygónk rendkívüli változatossága nem csak a növények és állatok sokszínűségében nyilvánul meg, de az élettelen természeti értékek szépségei is ott vannak mindenhol körülöttünk. A földtani folyamatok által megalkotott káprázatos felszíni és felszín alatti formakincsek által alakított tájakat és absztrakt formákat bemutató képeket várunk.

 

A Varázslatos Magyarország A magyar természetfotó nagydíjáért folyó versenyben egységes ranglistát vezet be, azaz minden pályázati kategóriába – így az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsággal közös Földünk formái - UNESCO kategóriában – beadott képek pontszámai beleszámítódnak a nagydíjat meghatározó éves ranglistába. Kivételt képeznek a nem Magyarországon készült képek, azaz a Képek a nagyvilágból kategória képei, a videó pályázat, a Mozgásban a természet anyaga és a nem teljes pályázati évadot felölelő, időszakos pályázatok alkotásai. 

A kategóriában az alábbi feltételeknek megfelelő fotók nevezhetők:

  • a fotó Magyarország közigazgatási határain belül készült;
  • a fotó a szabad természetben készült;
  • DSLR, MILC vagy kompakt/bridge géppel illetve mobiltelefonnal vagy tablettel készült képek egyaránt nevezhetők;
  • a nevezett képeket a pályázó a VM pályázatain más kategóriákba nem nevezte még be, pályázati évadtól függetlenül. 

További információk a részletes pályázati feltételekről itt érhetőek el.

Forrás: https://varazslatosmagyarorszag.hu/palyazat/760 

 

Pályázatok

UNESCO/ Jikji Világemlékezet díj

21/02/2024

Az UNESCO tizedik alkalommal tette közzé az UNESCO/Jikji Világemlékezet díj pályázati felhívását. Az elismerés 30.000 USD összegű, amelyet kétévente ítélnek oda olyan személyeknek, intézményeknek, nem-kormányzati szervezeteknek, valamint egyéb szervezeteknek, amelyek kiemelkedő mértékben járultak hozzá a dokumentumörökség megőrzéséhez és hozzáférhetőségéhez.

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2024. március 27.

UNESCO Tanszék pályázat 2024.

23/01/2024

Az UNESCO Tanszék / UNITWIN hálózatok programját 1992-ben indította az UNESCO, a szervezet Általános Konferenciájának 26. ülésszaka döntései alapján (1991.). A program jelenleg 120 tagállam több mint 950 résztvevőjével működik, célja elősegíteni a nemzetközi, egyetemek közötti együttműködést és hálózatépítést az ismeretek megosztása és az együttműködés révén. 

A pályázat feltétele, hogy a pályázó pályázati szándékát legkésőbb 2024. március 1-ig az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkársága részére jelezze a szükséges formanyomtatvány kitöltésével és annak info@unesco.hu e-mail címre történő megküldésével. 

 

UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa díj 2023

12/12/2023

Az UNESCO pályázati felhívást tett közzé az UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Információs és Kommunikációs Technológiák az Oktatásban díjra való jelölés lehetőségéről. A kiírás idei témája: Digitális tanulás az oktatás környezetbarátabbá tételéért (“Digital learning for greening education”).

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2024. január 5.

UNESCO-Carlos J. Finlay Mikrobiológiai díj

4/09/2023

A kubai kormány által finanszírozott díj célja olyan személy, intézmény, nem-kormányzati szervezet, vagy egyéb szervezet tevékenységének elismerése, aki/amely kutatásaival és eredményeivel jelentős mértékben járult hozzá a mikrobiológia tudományához és annak alkalmazásához. Az UNESCO 10 000 USD összegű pénzjutalmat és oklevelet ad át a díjazottnak.

Pályázati határidő Magyarországon: 2023. október 2. éjfél