2023-04-13 08:59:00

Fit for Life vizuális identitás tervezési verseny

Az UNESCO társadalom- és humántudományi szektora versenyt hirdetett a Fit for Life program vizuális arculatának megtervezésére a Sport a fejlődésért és a békéért nemzetközi napjához (április 6.) kapcsolódóan.

A pályaművek beküldési határideje 2023. május 7. 23:59

A Fit for Life egy globális kezdeményezés, amelynek célja a sportba történő intelligens befektetések támogatása mint az oktatás, az egyenlőség és a jólét terén elért pozitív eredmények hajtóereje. A program elindításának mozgatórugója a COVID-19 világjárvány utáni regerenálódás felgyorsítása, a befogadó és integrált politikai döntéshozatal támogatása és a fiatalok jólétének javítása volt szerte a világon. Adatvezérelt sportbeavatkozásokat használ a fizikai inaktivitás, a mentális egészség és az egyenlőtlenség egymást keresztező válságainak kezelésére. Ezeket a válságokat felnagyította és felgyorsította a világjárvány és aránytalanul nagy hatással voltak a fiatalokra, megzavarva tanulási és életvitelüket.

 

 

A vizuális arculattervező verseny lehetőséget kínál a sportrajongóknak és az alkotóknak szerte a világon. A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy vezető szerepet töltsenek be a Fit for Life globális márkájának fejlesztésében.

 

A verseny célja:

  • vizuális arculat és kapcsolódó termékek kidolgozása, amelyeket az UNESCO és partnerei használhatnak a Fit for Life promóciójában és megvalósításában;
  • a civil társadalom és különösen a fiatalok bevonása a kezdeményezésbe, a kreativitásuk megmutatása.

 

Résztvevők:

Lehetőség van a pályaművek egyénileg vagy csoportosan történő benyújtására. Az UNESCO kiemelten támogatja a fiatalokat és a marginalizált közösségekből származókat a részvételre. A résztvevőknek figyelembe kell venniük a nemek közötti egyenlőséget és a sokféleség egyéb formáit tervezési beadványaikban.

A győztest a 2023. június 26-29. között megvalósuló 7. Sportminiszterek és Állami Sportvezetők Nemzetközi Konferenciáján (MINEPS VII) hirdetik ki Bakuban.

 

Pályázás módja:

A műveket 2023. május 7-én 23:59 percig várják a F4L@unesco.org e-mail címre. A pályázat benyújtásának módjáról, valamint a kötelező formai és tartalmi elemekről készült összefoglaló itt érhető el.

A nyertes kap egy legfeljebb 6000 USD értékű szerződést az UNESCO Sport szekciójával (a csoport méretétől függetlenül) a javaslat véglegesítésére, valamint a vizuális arculat és a kapcsolódó kommunikáció elindításának támogatására, például kapcsolódó termékek fejlesztésére (promóciós videó, kommunikációs stratégia).

 

További információk:

https://www.unesco.org/en/articles/unesco-launches-fit-life-visual-design-contest 

https://www.unesco.org/en/fit4life 

https://www.unesco.org/en/days/sport-development-and-peace

 

Pályázatok

UNESCO-Carlos J. Finlay Mikrobiológiai díj

4/09/2023

A kubai kormány által finanszírozott díj célja olyan személy, intézmény, nem-kormányzati szervezet, vagy egyéb szervezet tevékenységének elismerése, aki/amely kutatásaival és eredményeivel jelentős mértékben járult hozzá a mikrobiológia tudományához és annak alkalmazásához. Az UNESCO 10 000 USD összegű pénzjutalmat és oklevelet ad át a díjazottnak.

Pályázati határidő Magyarországon: 2023. október 2. éjfél

Pályázati felhívás a 2023-as Nemzetközi Innovációs Dizájn Díjra

4/09/2023

Az UNESCO társzervezésében meghirdetett Nemzetközi Innovációs Dizájn Díj és a Tudomány a Fenntartható Fejlődési Célokért elnevezésű versenyre (2023 Future Designer International Innovation Design Awards (IIDA) & Science for SDGs Innovation Contest) főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezését várják a világ minden tájáról. A jelentkezőktől innovatív és kreatív munkák beküldésére számítanak a szervezők, amelyekkel a pályázók felhívják a figyelmet a STEM-területek fontos szerepére a fenntartható fejlődési célok elérésében.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 30.

UNESCO-Hamdan díj 2023.

28/06/2023

Jövőre már nyolcadik alkalommal adják át a tanítás hatékonyságáért létrehozott UNESCO-Hamdan díjat, melynek célja a tanítási gyakorlatok fejlesztése világszerte, különösen a fejlődő országokban, valamint a marginalizálódott és hátrányos helyzetű közösségekben. A díjjal olyan jelölteket kívánnak jutalmazni, akiknek hozzájárulása az oktatás és a tanulás minőségének javításához kiemelkedő. 

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 30. 

Holnap városáért díj, 2023

23/06/2023

Nem mindegy, hol és hogyan élünk!

2023-ban ismét meghirdetésre kerül a Holnap városáért díj, melyre először - a City Hungary Program részeként - 2013-ban lehetett pályázni. A Holnap városáért díj védjegyhasználatára önkéntes a pályázat.

Regisztrációs határidő: 2023. július 14. 24.00 óra

Pályázati anyagok leadási határideje: 2023. július 20.

Meghosszabbított hazai határidő! - UNESCO Kalinga-díj a tudomány népszerűsítéséért

9/06/2023

A díj célja olyan magánszemély, intézmény, nem kormányzati szervezet (NGO) vagy más szervezet elismerése, aki/amely jelentős mértékben hozzájárult a tudomány, vagy a technológia népszerűsítéséhez, segített értelmezni a tudományt és a technológiát a nyilvánosság számára, valamint hozzájárult a tudomány és társadalom közötti szakadék áthidalásához. Ez a tudománynépszerűsítés magában foglalja a médiakommunikáció minden formáját.

Pályázati határidő Magyarországon: 2023. július 3. éjfél