2023-04-13 08:59:00

Fit for Life vizuális identitás tervezési verseny

Az UNESCO társadalom- és humántudományi szektora versenyt hirdetett a Fit for Life program vizuális arculatának megtervezésére a Sport a fejlődésért és a békéért nemzetközi napjához (április 6.) kapcsolódóan.

A pályaművek beküldési határideje 2023. május 7. 23:59

A Fit for Life egy globális kezdeményezés, amelynek célja a sportba történő intelligens befektetések támogatása mint az oktatás, az egyenlőség és a jólét terén elért pozitív eredmények hajtóereje. A program elindításának mozgatórugója a COVID-19 világjárvány utáni regerenálódás felgyorsítása, a befogadó és integrált politikai döntéshozatal támogatása és a fiatalok jólétének javítása volt szerte a világon. Adatvezérelt sportbeavatkozásokat használ a fizikai inaktivitás, a mentális egészség és az egyenlőtlenség egymást keresztező válságainak kezelésére. Ezeket a válságokat felnagyította és felgyorsította a világjárvány és aránytalanul nagy hatással voltak a fiatalokra, megzavarva tanulási és életvitelüket.

 

 

A vizuális arculattervező verseny lehetőséget kínál a sportrajongóknak és az alkotóknak szerte a világon. A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy vezető szerepet töltsenek be a Fit for Life globális márkájának fejlesztésében.

 

A verseny célja:

  • vizuális arculat és kapcsolódó termékek kidolgozása, amelyeket az UNESCO és partnerei használhatnak a Fit for Life promóciójában és megvalósításában;
  • a civil társadalom és különösen a fiatalok bevonása a kezdeményezésbe, a kreativitásuk megmutatása.

 

Résztvevők:

Lehetőség van a pályaművek egyénileg vagy csoportosan történő benyújtására. Az UNESCO kiemelten támogatja a fiatalokat és a marginalizált közösségekből származókat a részvételre. A résztvevőknek figyelembe kell venniük a nemek közötti egyenlőséget és a sokféleség egyéb formáit tervezési beadványaikban.

A győztest a 2023. június 26-29. között megvalósuló 7. Sportminiszterek és Állami Sportvezetők Nemzetközi Konferenciáján (MINEPS VII) hirdetik ki Bakuban.

 

Pályázás módja:

A műveket 2023. május 7-én 23:59 percig várják a F4L@unesco.org e-mail címre. A pályázat benyújtásának módjáról, valamint a kötelező formai és tartalmi elemekről készült összefoglaló itt érhető el.

A nyertes kap egy legfeljebb 6000 USD értékű szerződést az UNESCO Sport szekciójával (a csoport méretétől függetlenül) a javaslat véglegesítésére, valamint a vizuális arculat és a kapcsolódó kommunikáció elindításának támogatására, például kapcsolódó termékek fejlesztésére (promóciós videó, kommunikációs stratégia).

 

További információk:

https://www.unesco.org/en/articles/unesco-launches-fit-life-visual-design-contest 

https://www.unesco.org/en/fit4life 

https://www.unesco.org/en/days/sport-development-and-peace

 

Pályázatok

UNESCO/ Jikji Világemlékezet díj

21/02/2024

Az UNESCO tizedik alkalommal tette közzé az UNESCO/Jikji Világemlékezet díj pályázati felhívását. Az elismerés 30.000 USD összegű, amelyet kétévente ítélnek oda olyan személyeknek, intézményeknek, nem-kormányzati szervezeteknek, valamint egyéb szervezeteknek, amelyek kiemelkedő mértékben járultak hozzá a dokumentumörökség megőrzéséhez és hozzáférhetőségéhez.

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2024. március 27.

UNESCO Tanszék pályázat 2024.

23/01/2024

Az UNESCO Tanszék / UNITWIN hálózatok programját 1992-ben indította az UNESCO, a szervezet Általános Konferenciájának 26. ülésszaka döntései alapján (1991.). A program jelenleg 120 tagállam több mint 950 résztvevőjével működik, célja elősegíteni a nemzetközi, egyetemek közötti együttműködést és hálózatépítést az ismeretek megosztása és az együttműködés révén. 

A pályázat feltétele, hogy a pályázó pályázati szándékát legkésőbb 2024. március 1-ig az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkársága részére jelezze a szükséges formanyomtatvány kitöltésével és annak info@unesco.hu e-mail címre történő megküldésével. 

 

UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa díj 2023

12/12/2023

Az UNESCO pályázati felhívást tett közzé az UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Információs és Kommunikációs Technológiák az Oktatásban díjra való jelölés lehetőségéről. A kiírás idei témája: Digitális tanulás az oktatás környezetbarátabbá tételéért (“Digital learning for greening education”).

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2024. január 5.

UNESCO-Carlos J. Finlay Mikrobiológiai díj

4/09/2023

A kubai kormány által finanszírozott díj célja olyan személy, intézmény, nem-kormányzati szervezet, vagy egyéb szervezet tevékenységének elismerése, aki/amely kutatásaival és eredményeivel jelentős mértékben járult hozzá a mikrobiológia tudományához és annak alkalmazásához. Az UNESCO 10 000 USD összegű pénzjutalmat és oklevelet ad át a díjazottnak.

Pályázati határidő Magyarországon: 2023. október 2. éjfél