2022-08-16 12:52:00

Changemakers Impact Award

Az idei esztendőben útjára indul a Changemakers Impact Award, amely a GiLE Alapítvány és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság együttműködése révén valósul meg. Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 15.

A meghirdetett díjjal azokat szeretnénk megünnepelni, akik hazánkban pozitív társadalmi hatást fejtenek ki helyi közösségükre. Két kategóriában lehet pályázni:

Az egyéni díjra bármely 18 és 35 év közötti személy pályázhat, aki pozitív társadalmi hatást gyakorolt helyi közösségére és segített egy társadalmi vagy környezeti probléma megoldásában Magyarországon.

A fiatalok által vezetett szervezetek számára kiírt díjra minden olyan magyarországi, fiatalok által vezetett szervezet pályázhat, amely pozitív társadalmi hatást gyakorolt helyi közösségére, és segített egy társadalmi vagy környezeti probléma kezelésében. Ide tartoznak a Magyarországon székhellyel rendelkező civil szervezetek, egyesületek, diákszervezetek, társadalmi vállalkozások és profitorientált cégek.

 

 

A pályázati határidő: 2022. szeptember 15.

 

A benyújtandó pályázati anyag tartalmi követelményei:

  • A projekt összefoglalója, részletes tevékenységei, konkrét célközönsége és a tevékenységek ütemezése. (max. 250 szó)
  • Háttérinformációk a projekt által kezelt társadalmi vagy környezeti kihívásról. (max. 250 szó)
  • A magyarországi helyi közösségben elért társadalmi hatás leírása. (max. 250 szó)
  • Bármilyen digitális bizonyíték a 2022-es projekttevékenységekről és azok társadalmi hatásáról a helyi közösségben (pl. fényképek, videók, írásos beszámolók, médiamegjelenések, cikkek stb.).
  • Részleteket az Ön, vagy az Ön által vezetett ifjúsági szervezet jövőbeli terveiről (ha vannak ilyenek). (max. 250 szó)
  • Ha a pályázó egy magyarországi diákszervezet, akkor egy aláírt referencialevelet is be kell nyújtani.

Mindkét kategória nyertese 200.000 Ft-os elismerésben részesül. Az elismerést a 2022. október 1-re tervezett Changemakers Youth Forumon vehetik át a nyertesek.

A pályázatokat angol, vagy magyar nyelven lehet benyújtani a Changemakers Youth Forum honlapján keresztül.

További információk a díjról, a pályázókkal és a benyújtott pályázatokkal kapcsolatos követelményekről itt érhető el.

 

Pályázatok

UNESCO-Carlos J. Finlay Mikrobiológiai díj

4/09/2023

A kubai kormány által finanszírozott díj célja olyan személy, intézmény, nem-kormányzati szervezet, vagy egyéb szervezet tevékenységének elismerése, aki/amely kutatásaival és eredményeivel jelentős mértékben járult hozzá a mikrobiológia tudományához és annak alkalmazásához. Az UNESCO 10 000 USD összegű pénzjutalmat és oklevelet ad át a díjazottnak.

Pályázati határidő Magyarországon: 2023. október 2. éjfél

Pályázati felhívás a 2023-as Nemzetközi Innovációs Dizájn Díjra

4/09/2023

Az UNESCO társzervezésében meghirdetett Nemzetközi Innovációs Dizájn Díj és a Tudomány a Fenntartható Fejlődési Célokért elnevezésű versenyre (2023 Future Designer International Innovation Design Awards (IIDA) & Science for SDGs Innovation Contest) főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezését várják a világ minden tájáról. A jelentkezőktől innovatív és kreatív munkák beküldésére számítanak a szervezők, amelyekkel a pályázók felhívják a figyelmet a STEM-területek fontos szerepére a fenntartható fejlődési célok elérésében.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 30.

UNESCO-Hamdan díj 2023.

28/06/2023

Jövőre már nyolcadik alkalommal adják át a tanítás hatékonyságáért létrehozott UNESCO-Hamdan díjat, melynek célja a tanítási gyakorlatok fejlesztése világszerte, különösen a fejlődő országokban, valamint a marginalizálódott és hátrányos helyzetű közösségekben. A díjjal olyan jelölteket kívánnak jutalmazni, akiknek hozzájárulása az oktatás és a tanulás minőségének javításához kiemelkedő. 

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 30. 

Holnap városáért díj, 2023

23/06/2023

Nem mindegy, hol és hogyan élünk!

2023-ban ismét meghirdetésre kerül a Holnap városáért díj, melyre először - a City Hungary Program részeként - 2013-ban lehetett pályázni. A Holnap városáért díj védjegyhasználatára önkéntes a pályázat.

Regisztrációs határidő: 2023. július 14. 24.00 óra

Pályázati anyagok leadási határideje: 2023. július 20.

Meghosszabbított hazai határidő! - UNESCO Kalinga-díj a tudomány népszerűsítéséért

9/06/2023

A díj célja olyan magánszemély, intézmény, nem kormányzati szervezet (NGO) vagy más szervezet elismerése, aki/amely jelentős mértékben hozzájárult a tudomány, vagy a technológia népszerűsítéséhez, segített értelmezni a tudományt és a technológiát a nyilvánosság számára, valamint hozzájárult a tudomány és társadalom közötti szakadék áthidalásához. Ez a tudománynépszerűsítés magában foglalja a médiakommunikáció minden formáját.

Pályázati határidő Magyarországon: 2023. július 3. éjfél