2022-08-16 12:52:00

Changemakers Impact Award

Az idei esztendőben útjára indul a Changemakers Impact Award, amely a GiLE Alapítvány és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság együttműködése révén valósul meg. Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 15.

A meghirdetett díjjal azokat szeretnénk megünnepelni, akik hazánkban pozitív társadalmi hatást fejtenek ki helyi közösségükre. Két kategóriában lehet pályázni:

Az egyéni díjra bármely 18 és 35 év közötti személy pályázhat, aki pozitív társadalmi hatást gyakorolt helyi közösségére és segített egy társadalmi vagy környezeti probléma megoldásában Magyarországon.

A fiatalok által vezetett szervezetek számára kiírt díjra minden olyan magyarországi, fiatalok által vezetett szervezet pályázhat, amely pozitív társadalmi hatást gyakorolt helyi közösségére, és segített egy társadalmi vagy környezeti probléma kezelésében. Ide tartoznak a Magyarországon székhellyel rendelkező civil szervezetek, egyesületek, diákszervezetek, társadalmi vállalkozások és profitorientált cégek.

 

 

A pályázati határidő: 2022. szeptember 15.

 

A benyújtandó pályázati anyag tartalmi követelményei:

  • A projekt összefoglalója, részletes tevékenységei, konkrét célközönsége és a tevékenységek ütemezése. (max. 250 szó)
  • Háttérinformációk a projekt által kezelt társadalmi vagy környezeti kihívásról. (max. 250 szó)
  • A magyarországi helyi közösségben elért társadalmi hatás leírása. (max. 250 szó)
  • Bármilyen digitális bizonyíték a 2022-es projekttevékenységekről és azok társadalmi hatásáról a helyi közösségben (pl. fényképek, videók, írásos beszámolók, médiamegjelenések, cikkek stb.).
  • Részleteket az Ön, vagy az Ön által vezetett ifjúsági szervezet jövőbeli terveiről (ha vannak ilyenek). (max. 250 szó)
  • Ha a pályázó egy magyarországi diákszervezet, akkor egy aláírt referencialevelet is be kell nyújtani.

Mindkét kategória nyertese 200.000 Ft-os elismerésben részesül. Az elismerést a 2022. október 1-re tervezett Changemakers Youth Forumon vehetik át a nyertesek.

A pályázatokat angol, vagy magyar nyelven lehet benyújtani a Changemakers Youth Forum honlapján keresztül.

További információk a díjról, a pályázókkal és a benyújtott pályázatokkal kapcsolatos követelményekről itt érhető el.

 

Pályázatok

UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa díj 2022.

24/11/2022

Az UNESCO pályázati felhívást tett közzé az UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Információs és Kommunikációs Technológiák az Oktatásban díjra való jelölés lehetőségéről. A kiírás idei témája: nyilvános platformok használata a digitális oktatási tartalmakhoz való inkluzív hozzáférés biztosítására. 

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2022. december 14. 

Holnap Városáért Díj

11/07/2022

– a fenntartható és élhető magyar városokért

Pályázati regisztrációs határidő: 2022.07.20.