2022-08-16 12:52:00

Changemakers Impact Award

Az idei esztendőben útjára indul a Changemakers Impact Award, amely a GiLE Alapítvány és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság együttműködése révén valósul meg. Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 15.

A meghirdetett díjjal azokat szeretnénk megünnepelni, akik hazánkban pozitív társadalmi hatást fejtenek ki helyi közösségükre. Két kategóriában lehet pályázni:

Az egyéni díjra bármely 18 és 35 év közötti személy pályázhat, aki pozitív társadalmi hatást gyakorolt helyi közösségére és segített egy társadalmi vagy környezeti probléma megoldásában Magyarországon.

A fiatalok által vezetett szervezetek számára kiírt díjra minden olyan magyarországi, fiatalok által vezetett szervezet pályázhat, amely pozitív társadalmi hatást gyakorolt helyi közösségére, és segített egy társadalmi vagy környezeti probléma kezelésében. Ide tartoznak a Magyarországon székhellyel rendelkező civil szervezetek, egyesületek, diákszervezetek, társadalmi vállalkozások és profitorientált cégek.

 

 

A pályázati határidő: 2022. szeptember 15.

 

A benyújtandó pályázati anyag tartalmi követelményei:

  • A projekt összefoglalója, részletes tevékenységei, konkrét célközönsége és a tevékenységek ütemezése. (max. 250 szó)
  • Háttérinformációk a projekt által kezelt társadalmi vagy környezeti kihívásról. (max. 250 szó)
  • A magyarországi helyi közösségben elért társadalmi hatás leírása. (max. 250 szó)
  • Bármilyen digitális bizonyíték a 2022-es projekttevékenységekről és azok társadalmi hatásáról a helyi közösségben (pl. fényképek, videók, írásos beszámolók, médiamegjelenések, cikkek stb.).
  • Részleteket az Ön, vagy az Ön által vezetett ifjúsági szervezet jövőbeli terveiről (ha vannak ilyenek). (max. 250 szó)
  • Ha a pályázó egy magyarországi diákszervezet, akkor egy aláírt referencialevelet is be kell nyújtani.

Mindkét kategória nyertese 200.000 Ft-os elismerésben részesül. Az elismerést a 2022. október 1-re tervezett Changemakers Youth Forumon vehetik át a nyertesek.

A pályázatokat angol, vagy magyar nyelven lehet benyújtani a Changemakers Youth Forum honlapján keresztül.

További információk a díjról, a pályázókkal és a benyújtott pályázatokkal kapcsolatos követelményekről itt érhető el.

 

Pályázatok

Az UNESCO alfabetizációs díjai 2024.

12/06/2024

Az UNESCO a témában két díjat ír ki: az UNESCO Sejong király díjat, amely az anyanyelvi oktatásra és képzésre fókuszál, valamint az UNESCO Konfuciusz díjat, amely az elmaradott térségekben élő felnőttek és beiskolázatlan fiatalok körében az írástudás előmozdításáért végzett tevékenységet díjazza.

Az idei felhívás kiemelt témája: "A többnyelvű oktatás előmozdítása: írástudás a kölcsönös megértésért és békéért".

Pályázati határidő Magyarországon: 2024. június 28.

2025 L'Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért Nemzetközi Díj

10/06/2024

A L'Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért Nemzetközi Díj 2025. évi pályázati felhívásának keretében öt kiemelkedő kutatónő részesül elismerésben a fizikai tudományok (beleértve a fizikát, kémiát és a földtani tudományokat is), a matematika és a számítástechnikai tudományok területén.

A díjra történő jelölés határideje: 2024. július 1. 

Emberi jogi rövidfilmverseny diákoknak 2024.

31/05/2024

Béke – Tisztelet – Erőszakmentes kommunikáció

Mit jelentenek ezek számodra, és miért fontosak a jövőd és a közös jövőnk szempontjából? 

Ez a témája az idei, a this human world (thw) nemzetközi emberi jogi filmfesztivál a bécsi ENSZ Információs Szolgálat (UNIS Vienna), az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) ausztriai irodája és Bécs városának európai és nemzetközi ügyekért felelős ügyvezető irodájának támogatásával, valamint a cseh, a lengyel, a magyar, az osztrák, a szlovák, a szlovén és a török iskolákkal együttműködésben, 10 és 20 éves kor közötti fiatalok számára  meghirdetett emberi jogi rövidfilmversenyének.

A versenyre 2024. szeptember 20-ig lehet jelentkezni, de a műveket elég 2024. október 23-ig elküldeni.