2019-10-04 17:07:00

A MAB Fiatal Tudósok Díj (2020) pályázati kiírása

A MAB Fiatal Tudósok Díja 2020 (2020 MAB Young Scientists Awards) pályázati kiírása a 2017-ben elfogadott új kritériumrendszeren alapul. A pályázat benyújtásának határideje a párizsi UNESCO-központ felé 2019. december 13. A jelentkezés feltétele a hazai MAB Nemzeti Bizottság támogatása. 

 

A díjjal olyan 35 évnél fiatalabb kutatókat díjaznak, akik interdiszciplináris kutatásaikat az Ember és Bioszféra Programmal összhangban végzik. Elsőbbséget élveznek azok a pályázatok, amelyek bioszféra rezervátumban megvalósuló projektre vonatkoznak.

 

Ezt a díjat elsősorban a fejlődő országok pályázói nyerik, kivételes esetben (például fejlődő országbeli partnerrel együttműködve) részesülhet egyéb ország pályázója. A díjjal maximálisan 5.000 dolláros pénzjutalom jár.

A sikeres pályázat érdekében javasolt, hogy a jelentkezni kívánó kutató kiemelt hangsúlyt fordítson pályázati anyagában arra, hogy kutatásával hogyan járul hozzá a Limai Akcióterv, valamint a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításához. Fontos szempont, hogy a díjjal jutalmazott kutatást két éven belül be kell fejezni.

 

A jelentkezés feltétele a hazai MAB Nemzeti Bizottság támogatása, mely bizottság évente legfeljebb két jelentkezőt támogathat. Pályázni a kitöltött formanyomtatvány és a MAB Nemzeti Bizottság támogatásnak benyújtásával lehet.

 

A jelentkezés feltételeiről további információk itt érhetőek el.

Pályázatok

UNESCO/ Jikji Világemlékezet díj

21/02/2024

Az UNESCO tizedik alkalommal tette közzé az UNESCO/Jikji Világemlékezet díj pályázati felhívását. Az elismerés 30.000 USD összegű, amelyet kétévente ítélnek oda olyan személyeknek, intézményeknek, nem-kormányzati szervezeteknek, valamint egyéb szervezeteknek, amelyek kiemelkedő mértékben járultak hozzá a dokumentumörökség megőrzéséhez és hozzáférhetőségéhez.

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2024. március 27.

UNESCO Tanszék pályázat 2024.

23/01/2024

Az UNESCO Tanszék / UNITWIN hálózatok programját 1992-ben indította az UNESCO, a szervezet Általános Konferenciájának 26. ülésszaka döntései alapján (1991.). A program jelenleg 120 tagállam több mint 950 résztvevőjével működik, célja elősegíteni a nemzetközi, egyetemek közötti együttműködést és hálózatépítést az ismeretek megosztása és az együttműködés révén. 

A pályázat feltétele, hogy a pályázó pályázati szándékát legkésőbb 2024. március 1-ig az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkársága részére jelezze a szükséges formanyomtatvány kitöltésével és annak info@unesco.hu e-mail címre történő megküldésével.