2019-10-04 17:07:00

A MAB Fiatal Tudósok Díj (2020) pályázati kiírása

A MAB Fiatal Tudósok Díja 2020 (2020 MAB Young Scientists Awards) pályázati kiírása a 2017-ben elfogadott új kritériumrendszeren alapul. A pályázat benyújtásának határideje a párizsi UNESCO-központ felé 2019. december 13. A jelentkezés feltétele a hazai MAB Nemzeti Bizottság támogatása. 

 

A díjjal olyan 35 évnél fiatalabb kutatókat díjaznak, akik interdiszciplináris kutatásaikat az Ember és Bioszféra Programmal összhangban végzik. Elsőbbséget élveznek azok a pályázatok, amelyek bioszféra rezervátumban megvalósuló projektre vonatkoznak.

 

Ezt a díjat elsősorban a fejlődő országok pályázói nyerik, kivételes esetben (például fejlődő országbeli partnerrel együttműködve) részesülhet egyéb ország pályázója. A díjjal maximálisan 5.000 dolláros pénzjutalom jár.

A sikeres pályázat érdekében javasolt, hogy a jelentkezni kívánó kutató kiemelt hangsúlyt fordítson pályázati anyagában arra, hogy kutatásával hogyan járul hozzá a Limai Akcióterv, valamint a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításához. Fontos szempont, hogy a díjjal jutalmazott kutatást két éven belül be kell fejezni.

 

A jelentkezés feltétele a hazai MAB Nemzeti Bizottság támogatása, mely bizottság évente legfeljebb két jelentkezőt támogathat. Pályázni a kitöltött formanyomtatvány és a MAB Nemzeti Bizottság támogatásnak benyújtásával lehet.

 

A jelentkezés feltételeiről további információk itt érhetőek el.

Pályázatok

UNESCO-Carlos J. Finlay Mikrobiológiai díj

4/09/2023

A kubai kormány által finanszírozott díj célja olyan személy, intézmény, nem-kormányzati szervezet, vagy egyéb szervezet tevékenységének elismerése, aki/amely kutatásaival és eredményeivel jelentős mértékben járult hozzá a mikrobiológia tudományához és annak alkalmazásához. Az UNESCO 10 000 USD összegű pénzjutalmat és oklevelet ad át a díjazottnak.

Pályázati határidő Magyarországon: 2023. október 2. éjfél

Pályázati felhívás a 2023-as Nemzetközi Innovációs Dizájn Díjra

4/09/2023

Az UNESCO társzervezésében meghirdetett Nemzetközi Innovációs Dizájn Díj és a Tudomány a Fenntartható Fejlődési Célokért elnevezésű versenyre (2023 Future Designer International Innovation Design Awards (IIDA) & Science for SDGs Innovation Contest) főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezését várják a világ minden tájáról. A jelentkezőktől innovatív és kreatív munkák beküldésére számítanak a szervezők, amelyekkel a pályázók felhívják a figyelmet a STEM-területek fontos szerepére a fenntartható fejlődési célok elérésében.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 30.

UNESCO-Hamdan díj 2023.

28/06/2023

Jövőre már nyolcadik alkalommal adják át a tanítás hatékonyságáért létrehozott UNESCO-Hamdan díjat, melynek célja a tanítási gyakorlatok fejlesztése világszerte, különösen a fejlődő országokban, valamint a marginalizálódott és hátrányos helyzetű közösségekben. A díjjal olyan jelölteket kívánnak jutalmazni, akiknek hozzájárulása az oktatás és a tanulás minőségének javításához kiemelkedő. 

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 30. 

Holnap városáért díj, 2023

23/06/2023

Nem mindegy, hol és hogyan élünk!

2023-ban ismét meghirdetésre kerül a Holnap városáért díj, melyre először - a City Hungary Program részeként - 2013-ban lehetett pályázni. A Holnap városáért díj védjegyhasználatára önkéntes a pályázat.

Regisztrációs határidő: 2023. július 14. 24.00 óra

Pályázati anyagok leadási határideje: 2023. július 20.

Meghosszabbított hazai határidő! - UNESCO Kalinga-díj a tudomány népszerűsítéséért

9/06/2023

A díj célja olyan magánszemély, intézmény, nem kormányzati szervezet (NGO) vagy más szervezet elismerése, aki/amely jelentős mértékben hozzájárult a tudomány, vagy a technológia népszerűsítéséhez, segített értelmezni a tudományt és a technológiát a nyilvánosság számára, valamint hozzájárult a tudomány és társadalom közötti szakadék áthidalásához. Ez a tudománynépszerűsítés magában foglalja a médiakommunikáció minden formáját.

Pályázati határidő Magyarországon: 2023. július 3. éjfél