2020-10-06 15:18:00

2020 UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Díj

Az UNESCO pályázati felhívást tett közzé az UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Információs és Kommunikációs Technológiák az Oktatásban díjra való jelölés lehetőségéről. A kiírás idei témája a mesterséges intelligencia használata a tanulás folyamatosságának és minőségének javítására. 

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2020. november 1. 

A Bahreini Királyság által finanszírozott, két, egyenként $25,000 pénzjutalommal járó díjban olyan személyek és intézmények részesülhetnek, akik vagy amelyek tevékenysége a tanulást, az oktatást és általában a nevelési munka eredményességét segítik elő az információs és kommunikációs technológiák innovatív alkalmazásával, az oktatási és az egész életen át tartó tanulás lehetőségeinek mindenki számára történő kibővítéséért, összhangban a Fenntartható Fejlődési 2030-ig szóló Keretrendszerével és annak 4., oktatási céljával. 

A Díj nem olyan támogatási program, amelynek célja új projektek vagy szervezetek támogatása, a díj célja a már megvalósult projektek és tevékenységek elismerése.

A díj jogosultsági kritériumai 
  • a projektnek legalább 1 éve tartania kell;
  • a projekt és annak kapcsolódó szervezete nem kapcsolódhat az UNESCO-hoz, és nem kaphat semmilyen támogatást az UNESCO-tól;
  • a projekt által használt technológiai megoldásokat teljes egészében közcélú vagy jótékonysági célokra kell megtervezni, vagyis nem lehetnek olyan kereskedelmi alkalmazások vagy alkalmazáscsomagok ingyenes részei, amelyek csak korlátozott funkciókat kínálnak ingyenesen, miközben a felhasználók a további funkciókért fizetni kötelesek. 

A felterjesztések benyújtása online felület segítségével történik, mely a www.unesco.org/ict-ed-prize  címen érhető el. Új felhasználóknak regisztrálni az alábbi oldalon lehetséges: http://www.unesco.org/ict-ed-prize/register. 

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2020. november 1. 

A pályázás tehát két lépcsőben történik. Először a pályázó személy, intézmény vagy nem kormányzati szervezet feltölti pályázatát a fent említett oldalra, majd a beérkező pályázatok közül az UNESCO azokat fogadja be, melyeket az adott tagállam UNESCO nemzeti bizottságán keresztül támogat.

Magyarországon a beérkező javaslatokat az UMNB álláspontjának megjelölésével Bizottságunk felterjeszti az UNESCO ügyekért felelős miniszter jóváhagyására. Tagállamonként legfeljebb három felterjesztés benyújtására van lehetőség, melynek végső határideje 2020. december 18. 

Kérjük, hogy pályázati szándék esetén a jelöléshez kapcsolódó angol nyelven kitöltött online formanyomtatványt, a jelölést támogató csatolandó dokumentumokkal legkésőbb 2020. november 1-ig az UNESCO e célból létrehozott online felületére szíveskedjenek feltölteni, és erről a pályázati anyag előzetes megküldésével az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságát az info@unesco.hu e-mail címen tájékoztatni szíveskedjenek.

További információ: https://en.unesco.org/themes/ict-education/ict-education-prize 

 
 

 

Pályázatok

UNESCO/ Jikji Világemlékezet díj

21/02/2024

Az UNESCO tizedik alkalommal tette közzé az UNESCO/Jikji Világemlékezet díj pályázati felhívását. Az elismerés 30.000 USD összegű, amelyet kétévente ítélnek oda olyan személyeknek, intézményeknek, nem-kormányzati szervezeteknek, valamint egyéb szervezeteknek, amelyek kiemelkedő mértékben járultak hozzá a dokumentumörökség megőrzéséhez és hozzáférhetőségéhez.

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2024. március 27.

UNESCO Tanszék pályázat 2024.

23/01/2024

Az UNESCO Tanszék / UNITWIN hálózatok programját 1992-ben indította az UNESCO, a szervezet Általános Konferenciájának 26. ülésszaka döntései alapján (1991.). A program jelenleg 120 tagállam több mint 950 résztvevőjével működik, célja elősegíteni a nemzetközi, egyetemek közötti együttműködést és hálózatépítést az ismeretek megosztása és az együttműködés révén. 

A pályázat feltétele, hogy a pályázó pályázati szándékát legkésőbb 2024. március 1-ig az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkársága részére jelezze a szükséges formanyomtatvány kitöltésével és annak info@unesco.hu e-mail címre történő megküldésével. 

 

UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa díj 2023

12/12/2023

Az UNESCO pályázati felhívást tett közzé az UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Információs és Kommunikációs Technológiák az Oktatásban díjra való jelölés lehetőségéről. A kiírás idei témája: Digitális tanulás az oktatás környezetbarátabbá tételéért (“Digital learning for greening education”).

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2024. január 5.

UNESCO-Carlos J. Finlay Mikrobiológiai díj

4/09/2023

A kubai kormány által finanszírozott díj célja olyan személy, intézmény, nem-kormányzati szervezet, vagy egyéb szervezet tevékenységének elismerése, aki/amely kutatásaival és eredményeivel jelentős mértékben járult hozzá a mikrobiológia tudományához és annak alkalmazásához. Az UNESCO 10 000 USD összegű pénzjutalmat és oklevelet ad át a díjazottnak.

Pályázati határidő Magyarországon: 2023. október 2. éjfél