2018-02-12 09:09:00

XXII. Víz Világnapi Nemzetközi Úszóverseny

Az idén immár 22. alkalommal kerül sor a Víz Világnapi Nemzetközi Úszóverseny megrendezésére Miskolcon 2018. március 10-11-én a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Az idén immár 22. alkalommal kerül sor a Víz Világnapi Nemzetközi Úszóversenymegrendezésére Miskolcon. A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezet azzal a céllal kezdeményezte 1997-ben - és folytatja több mint két évtizede - a rendezvényt, hogy a víz-élet-sport-egészség összefüggésein túl, a víz világnapja céljainak megfelelően felhívja a figyelmet a víz jelentőségére és a fiatalokon keresztül már az óvodás kortól tudatosítsa a víznek az életünkben betöltött szerepét, társadalmi fontosságát, védelmének szükségességét.

Az 1999-től nemzetközi rangra emelkedett rendezvényen a Tisza vízgyűjtőjéről Szlovákiából és Romániából, és néhány alkalommal Ukrajnából is részt vettek versenyzők. 2014-ben sikerült a Duna vízgyűjtőjére is kiterjeszteni a versenyt, Ausztriából és Pozsonyból is érkeztek versenyzők, demonstrálandó, hogy a több országot érintő vízfolyások védelme közös érdek.

A nemzetközi versenyre idén március 10-11-én (szombat, vasárnap) kerül sor Miskolcon a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. Az ünnepélyes megnyitó március 10-én 09.30 órakor lesz. A versenykiírás az interneten www.muszuszoranglista.hu honlapon, a versenyek fül alatt, 2649. sorszámon érhető el. A verseny részletes programja a www.mvsi.hu honlapon lesz elérhető.

Hírek

Konzultáció a nyílt tudomány monitoringjáról

11/07/2024

A nyílt tudomány monitoringjára irányuló folyamatos erőfeszítések részeként az UNESCO globális konzultáció keretében kéri fel az összes régiót és valamennyi érintettet, hogy tegyenek észrevételeket és szóljanak hozzá a nyílt tudomány monitoringjának alapelveiről szóló tervezethez.

A konzultáció 2024. november 30-án zárul.

Környezetvédelmi világnap (június 5.)

Környezetvédelmi világnap (június 5.)

5/06/2024

Az Egyesült Nemzetek Szervezete június 5-öt a környezetvédelem világnapjává (World Environment Day) nyilvánította 1972-ben. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezet védelmének és egészségének fontosságára, amely az egész világon hatással van az emberek jólétére és a gazdasági fejlődésre is.

Az idei esztendő központi témája a földterületek helyreállítása, az elsivatagosodás és a szárazságtűrő képesség (“land restoration, desertification, and drought resilience”). A szlogen: „A mi földünk. A mi jövőnk. Mi vagyunk a helyreállítás generációja (#GenerationRestoration)".