2018-02-12 09:09:00

XXII. Víz Világnapi Nemzetközi Úszóverseny

Az idén immár 22. alkalommal kerül sor a Víz Világnapi Nemzetközi Úszóverseny megrendezésére Miskolcon 2018. március 10-11-én a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Az idén immár 22. alkalommal kerül sor a Víz Világnapi Nemzetközi Úszóversenymegrendezésére Miskolcon. A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezet azzal a céllal kezdeményezte 1997-ben - és folytatja több mint két évtizede - a rendezvényt, hogy a víz-élet-sport-egészség összefüggésein túl, a víz világnapja céljainak megfelelően felhívja a figyelmet a víz jelentőségére és a fiatalokon keresztül már az óvodás kortól tudatosítsa a víznek az életünkben betöltött szerepét, társadalmi fontosságát, védelmének szükségességét.

Az 1999-től nemzetközi rangra emelkedett rendezvényen a Tisza vízgyűjtőjéről Szlovákiából és Romániából, és néhány alkalommal Ukrajnából is részt vettek versenyzők. 2014-ben sikerült a Duna vízgyűjtőjére is kiterjeszteni a versenyt, Ausztriából és Pozsonyból is érkeztek versenyzők, demonstrálandó, hogy a több országot érintő vízfolyások védelme közös érdek.

A nemzetközi versenyre idén március 10-11-én (szombat, vasárnap) kerül sor Miskolcon a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. Az ünnepélyes megnyitó március 10-én 09.30 órakor lesz. A versenykiírás az interneten www.muszuszoranglista.hu honlapon, a versenyek fül alatt, 2649. sorszámon érhető el. A verseny részletes programja a www.mvsi.hu honlapon lesz elérhető.

Hírek

A földtudományi sokféleség nemzetközi napja

A földtudományi sokféleség nemzetközi napja

22/09/2022

Az idei esztendőben első alkalommal ünnepeljük világszerte a földtudományi sokféleség nemzetközi napját (október 6.) az UNESCO Általános Konferenciájának 41. ülésszakán meghozott döntés értelmében. Az ünneplés részeként a Magyarhoni Földtani Társulat ProGEO Földtudományi Természetvédelmi Szakosztálya a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Földtani Tudományos Bizottsággal és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsággal együttműködésben előadóülést szervez 2022. október 6-án 10:00 órai kezdettel az MTA Felolvasótermében.

A Világ Legnagyobb Tanórája 2022

A Világ Legnagyobb Tanórája 2022

22/09/2022

A Világ Legnagyobb Tanórája az első olyan világméretű oktatási projekt, amelyen keresztül a gyermekek megismerhetik az ENSZ által 2030-ig meghirdetett fenntartható fejlődést szolgáló 17 Globális Célt. A programsorozatot Magyarországon idén október 3-7. között rendezik meg.  A 2022-es év kiemelt témája a minőségi oktatás.

A víz világhete a VM és az UMNB fotópályázatán

A víz világhete a VM és az UMNB fotópályázatán

19/09/2022

A Varázslatos Magyarországgal meghirdetett közös fotópályázatunk augusztusi fordulója a víz világhetéhez (augusztus 23. - szeptember 1.) kapcsolódott. A legszebb alkotást, egyben cikkünk kiemelt fotóját Palcsek István küldte be Alföldi táj “sarki fénnyel” és “hegyekkel” címmel. A fénykép a Körös–Maros Nemzeti Parkban készült.

Küzdelmünk a szárazság és az elsivatagosodás ellen

Küzdelmünk a szárazság és az elsivatagosodás ellen

10/08/2022

A Varázslatos Magyarországgal meghirdetett közös fotópályázatunk júliusi fordulója a szárazság és az elsivatagosodás elleni harc nemzetközi napjához (június 17.) kapcsolódott. A legszebb alkotást, egyben cikkünk kiemelt fotóját Palcsek István készítette Életben maradni címmel.

Az augusztusi forduló témáját a közelgő Víz világhete (augusztus 23. - szeptember 1.) adja, melyről írásunkban bővebb információk olvashatóak.