2018-02-12 09:09:00

XXII. Víz Világnapi Nemzetközi Úszóverseny

Az idén immár 22. alkalommal kerül sor a Víz Világnapi Nemzetközi Úszóverseny megrendezésére Miskolcon 2018. március 10-11-én a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Az idén immár 22. alkalommal kerül sor a Víz Világnapi Nemzetközi Úszóversenymegrendezésére Miskolcon. A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezet azzal a céllal kezdeményezte 1997-ben - és folytatja több mint két évtizede - a rendezvényt, hogy a víz-élet-sport-egészség összefüggésein túl, a víz világnapja céljainak megfelelően felhívja a figyelmet a víz jelentőségére és a fiatalokon keresztül már az óvodás kortól tudatosítsa a víznek az életünkben betöltött szerepét, társadalmi fontosságát, védelmének szükségességét.

Az 1999-től nemzetközi rangra emelkedett rendezvényen a Tisza vízgyűjtőjéről Szlovákiából és Romániából, és néhány alkalommal Ukrajnából is részt vettek versenyzők. 2014-ben sikerült a Duna vízgyűjtőjére is kiterjeszteni a versenyt, Ausztriából és Pozsonyból is érkeztek versenyzők, demonstrálandó, hogy a több országot érintő vízfolyások védelme közös érdek.

A nemzetközi versenyre idén március 10-11-én (szombat, vasárnap) kerül sor Miskolcon a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. Az ünnepélyes megnyitó március 10-én 09.30 órakor lesz. A versenykiírás az interneten www.muszuszoranglista.hu honlapon, a versenyek fül alatt, 2649. sorszámon érhető el. A verseny részletes programja a www.mvsi.hu honlapon lesz elérhető.

Hírek

Március 22. A víz világnapja

22/03/2023

A március 22-i világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az édesvíz fontosságára és szorgalmazza az édesvízkészlettel való fenntartható gazdálkodást. Az UNESCO koordinálásával megvalósuló 2023. évi világnap célja a vízügyi és szanitációs válság megoldását célzó változások felgyorsítása.

Ladányi Lectures IV. – Kína az új világrendben

13/03/2023

A 2023. március 21-én 10:00 órakor kezdődő Ladányi Lectures IV. elnevezésű program a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya (jezsuiták) és a Miskolci Egyetem közös rendezvénye az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével. A rendezvénynek a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium ad otthont.

Az eseményen köszöntőt mond Dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke.

Nemzetközi nőnap - március 8.

8/03/2023

2023-ban az UNESCO az egész ENSZ család hangjához csatlakozik a nemzetközi nőnap ünneplésével „DigitALL: Innováció és technológia a nemek közötti egyenlőségért” témában, amely összhangban van a Nők Helyzetét Vizsgáló ENSZ Bizottság (Commission on the Status of Women) 67. ülésszakának fő témájával: „Innováció és technológiai változás, valamint oktatás a digitális korban a nemek közötti egyenlőség megvalósítása, valamint minden nő és lány szerepének erősítése érdekében”.