2020-10-07 16:22:00

#TrashHack - hogy küzdhetünk a hulladékkal?

A takarítás világnapján, szeptember 19-én, az UNESCO kampányt indított, hogy a hulladék problémájának megismerésére és kezelésére, ezen keresztül pedig fenntarthatóságra ösztönözze a fiatalokat.

A világ jelenleg több mint 2 milliárd tonna hulladékot termel évente, amely megtölti óceánjainkat, beteríti az utcákat és a bolygó hatalmas területeit. A #TrashHack kampány cselekvésre buzdít, célja, hogy az abban aktívan részt vevő fiatalok felvegyék a harcot a hulladékkal és a pazarlással, megváltoztassa azt, ahogy a hulladékra gondolnak, és másokat is erre ösztönözzenek. 

A TrashHack kampány egyszerű cselekedeteket, bárki által megvalósítható ötleteket népszerűsít, amelyeket a résztvevők otthonukban, közvetlen környezetükben is meg tudnak valósítani - tiszteletben tartva a COVID-19 járvány következtében hozott biztonsági intézkedéseket. 

További információk a https://www.trashhack.org/ oldalon érhető el. 

 
 

 

 

Hírek

Környezetvédelmi világnap (június 5.)

Környezetvédelmi világnap (június 5.)

5/06/2024

Az Egyesült Nemzetek Szervezete június 5-öt a környezetvédelem világnapjává (World Environment Day) nyilvánította 1972-ben. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezet védelmének és egészségének fontosságára, amely az egész világon hatással van az emberek jólétére és a gazdasági fejlődésre is.

Az idei esztendő központi témája a földterületek helyreállítása, az elsivatagosodás és a szárazságtűrő képesség (“land restoration, desertification, and drought resilience”). A szlogen: „A mi földünk. A mi jövőnk. Mi vagyunk a helyreállítás generációja (#GenerationRestoration)". 

A fény nemzetközi napja

A fény nemzetközi napja

16/05/2024

„A fény az UNESCO mandátumának minden elemében megtalálható. A tudomány és a technológia nyitottabbá tételétől és a kutatói karrier előmozdításától – különösen a nők esetében – az oktatás, a kulturális sokszínűség és az örökség sokszínűségének elősegítéséig, csakúgy, mint az információ szabad áramlásának támogatása, szervezetünk erőfeszítései egyetlen célt szolgálnak: a szebb jövőt."

(Részlet Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatójának világnapi üzenetéből, 2024)

„Technology on Her Terms” megjelent az idei GEM Report

„Technology on Her Terms” megjelent az idei GEM Report

30/04/2024

Milyen szerepet játszhat az oktatás annak meghatározásában, hogy a technológiai fejlődés a nemek között egyenlően alakuljon? A mai digitális korszakban a technológia új oktatási lehetőségeket kínál, de kockázatokat is rejt magában, különösen a lányok számára. „Technology on Her Terms”  alcímmel, a nemek közti egyenlőségre koncentrálva jelent meg a 2024-es Globális oktatási monitoring jelentés (GEM Report), mely angol nyelven online elérhető.