2021-09-02 08:27:00

Nemzetközi Tanuló Város konferencia, Pécs

2021. szeptember 23-án tartja Pécs városa nemzetközi konferenciáját az 5. Pécsi Tanuló Fesztivál első napján a pécsi Civil Közösségek Házában az alábbi témában:

Connecting Creative, Smart and Inclusive Dimensions of Urban Developments Responses from Learning Cities and Regions. 

A konferencia keretében neves, kutatással és fejlesztéssel foglalkozó szakemberek tartanak plenáris és műhely-előadásokat, prezentációkat az urbanizált környezetben zajló tanulás-támogató, valamint tudástranszfer gyakorlatokról.

A rendezvény keretében megismerhetjük többek között a finnországi Espoo város innovatív felfogását, Temesvár EKF-kihívásait, az ír Cork Learning City orientációit, de a két meghirdetett műhelyben mód nyílik úgy a társadalmi befogadás, a közösségi felelősség és részvétel kérdéseit áttekinteni, mint a kreatív, okos és kulturális/művészeti irányok hatásait feltárni.

A konferencia partnerei: PASCAL International Observatory, UNESCO UIL, ASEM LLL HUB, MELLearN, PTE, EPALE Magyarország. 

További információk: 

 

 

Hírek

Világemlékezet e-naptár gyerekeknek

Világemlékezet e-naptár gyerekeknek

22/11/2021

A gyermekek világnapja alkalmából az UNESCO a Barbanerával együttműködve csodálatos kalandot kínál a gyerekeknek szerte a világon a Világemlékezet listára került elemek felfedezésére. Az e-naptár tizenkét elemet mutat be az UNESCO Világemlékezet listájáról. Nala és Leo, a naptár két ifjúsági karaktere minden hónapban elkalauzolja az őket követő gyermekeket a világ egy másik pontjára, ahol együtt fedeznek fel egy helyi kincset és megismerik ezeknek a helyi kincseknek a jelentőségét a világ kollektív történelme szemszögéből.

Megjelent az UNESCO Tudományos jelentése

Megjelent az UNESCO Tudományos jelentése

12/11/2021

Az UNESCO tudományos jelentései (UNESCO Science Report) világszerte figyelemmel kísérik a tudományirányításban megfigyelhető tendenciákat annak érdekében, hogy a szervezet azonosítani tudja, melyik fejlődési utat követik az országok. A nemrég kiadott hetedik jelentés (The race against time for smarter development) azt vizsgálja, hogyan használják az országok a tudományt egy digitálisan és ökológiailag intelligens jövő megvalósításáért.