2021-09-02 08:27:00

Nemzetközi Tanuló Város konferencia, Pécs

2021. szeptember 23-án tartja Pécs városa nemzetközi konferenciáját az 5. Pécsi Tanuló Fesztivál első napján a pécsi Civil Közösségek Házában az alábbi témában:

Connecting Creative, Smart and Inclusive Dimensions of Urban Developments Responses from Learning Cities and Regions. 

A konferencia keretében neves, kutatással és fejlesztéssel foglalkozó szakemberek tartanak plenáris és műhely-előadásokat, prezentációkat az urbanizált környezetben zajló tanulás-támogató, valamint tudástranszfer gyakorlatokról.

A rendezvény keretében megismerhetjük többek között a finnországi Espoo város innovatív felfogását, Temesvár EKF-kihívásait, az ír Cork Learning City orientációit, de a két meghirdetett műhelyben mód nyílik úgy a társadalmi befogadás, a közösségi felelősség és részvétel kérdéseit áttekinteni, mint a kreatív, okos és kulturális/művészeti irányok hatásait feltárni.

A konferencia partnerei: PASCAL International Observatory, UNESCO UIL, ASEM LLL HUB, MELLearN, PTE, EPALE Magyarország. 

További információk: 

 

 

Hírek

Tehetséggondozás Kodály szellemében

15/12/2021

Az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Jó Megőrzési Gyakorlatok  Regiszterébe 2016. decemberében bejegyzésre került A népzenei örökség Kodály koncepció szerinti megőrzése címmel.

Az 5 éves évforduló tiszteletére a Psalmus Humanus Művészetpedagógiai Egyesület  "Tehetséggondozás Kodály szellemében  – nemzeti örökségünk, a kodályi zenepedagógia" címmel rendhagyó, digitális művészetpedagógiai oktatócsomagot készített.

Ajánlást fogadott el az UNESCO a nyílt tudományról

2/12/2021

Idén novemberben az UNESCO Általános Konferenciájának 41. ülésszakán a tagállamok elfogadtak egy ajánlást a nyílt tudománnyal kapcsolatos kérdések nemzetközi kereteiről. A tudomány átláthatóbbá és hozzáférhetőbbé tételével az UNESCO által elfogadott nyílt tudományról szóló ajánlás igazságosabbá és befogadóbbá teszi a tudományt.

Ajánlás a mesterséges intelligencia etikájáról

Ajánlás a mesterséges intelligencia etikájáról

29/11/2021

Az UNESCO Általános Konferenciájának 41. ülésszakán a tagállamok elfogadták az első globális megállapodást a mesterséges intelligencia (MI) etikájáról. A most elfogadott történelmi jelentőségű szöveg meghatározza azokat a közös értékeket és elveket, amelyek az MI egészséges fejlődésének biztosításához szükséges jogi infrastruktúra kiépítését vezérlik.