Ingyenes online kurzus újságíróknak a COVID-19-ről
2020-04-28 11:54:00

Ingyenes online kurzus újságíróknak a COVID-19-ről

Az UNESCO az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) közösen ingyenes online kurzust (Massive Open Online Course MOOC) indít újságírók részére 2020. május 4. - május 31. között ”Újságírás világjárvány idején: A COVID-19 világjárvány lefedése most és a jövőben” címmel angol, spanyol, portugál és francia nyelven. A képzés szervezője az austini Knight Központ.

"Az erős és sokoldalú újságírás rendkívül fontos a mostani, példa nélküli globális egészségügyi válság leküzdésében" – mondta Moez Chakchouk, az UNESCO kommunikációért és információért felelős főigazgató-helyettese. "Az újságírók elengedhetetlenek ahhoz, hogy a polgárok - ellenőrzött információkra alapozva - jól tájékozottak legyenek a válságot illetően a félretájékoztatás és a téves tájékoztatás elleni küzdelemben, valamint a hatóságok elszámoltathatóságában a jelenlegi világjárvány kezelésére kidolgozott politikákra vonatkozóan" – tette hozzá a főigazgató-helyettes.

 

A 2020. május 4-én, a Sajtószabadság világnapján kezdődő négyhetes képzés célja az, hogy az újságírók hozzájuthassanak ahhoz a szükséges tudáshoz és eszközökhöz, amelyek segítségével megfelelő információt tudnak nyújtani a COVID-19 világjárványról és annak társadalmi, politikai és pénzügyi következményeiről.

A tanfolyamra a https://journalismcourses.org/PAN0320.html felületen lehet jelentkezni.

 

A kurzus Maryn McKenna tudományos újságíró és szerző vezetésével zajlik, aki az alábbi videóüzenetben hívja fel a figyelmet a képzés során elsajátítható tudás fontosságára:

 

 

További információk a képzésről: https://journalismcourses.org/PAN0320.html 

Forrás: https://en.unesco.org/news/unesco-who-and-knight-center-launch-mooc-journalists-facing-covid-19-pandemic 

Hírek

"Here and Now" kampány

20/10/2023

Idén 75 éves az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, ennek megünneplésére indította az ENSZ Bécsi Információs Szolgálata a "Here and Now" kampányt, melynek  keretében mindenki elmondhatja, hogy az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának egy adott cikke miért áll hozzá közel és van-e egy olyan helyszín, amit ezzel az adott emberi joggal össze tud kapcsolni. 

Elhunyt Sólyom László volt köztársasági elnök

20/10/2023

2023. október 8-án meghalt Sólyom László köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság első elnöke, akadémikus, egyetemi tanár. Búcsúztatójára a Fiumei úti sírkertben 2023. október 18-án került sor.