2023-09-21 15:08:00

Globális Nevelés Hete

2023. november 13-19. között (Online & Live) kerül sor a Globális Nevelés Hetére, az idei hét mottója: "Béke a bolygóért - A béke bolygója". 

A Globális Nevelés Hete programot minden év novemberének harmadik hetében rendezi meg az Európa Tanács Észak-Dél Központja és a Globális Nevelési Hálózat. A témahét keretében immár a világ több, mint 40 országában szerveznek civil szervezetek, oktatók, iskolák és egyéb intézmények társadalmi kihívásokkal, környezeti problémákkal és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos informatív és figyelemfelkeltő programokat. Célja, hogy felhívja a figyelmet a globális felelősségvállalásra nevelés, mint a szolidaritás és a változás eszközére, és ezáltal hozzájáruljon egy fenntarthatóbb, békésebb és igazságosabb világ kialakításához. 
A HAND Szövetség a Globális Nevelési Hálózat tagjaként koordinálja a program hazai megvalósítását. 

A témahét idén két témára fókuszál: a béke, és a bolygó; azonban bármi olyan egyéb témával is lehet dolgozni, amely valamilyen módon hozzájárul a Fenntartható fejlődési célok eléréséhez (Agenda 2030), vagy a globális felelősségvállalásra nevelés szerepére, jelentőségére hívja fel a figyelmet.

2023. október 11-én online tájékoztatót tartanak, melyen lehetőség lesz

● bővebben megismerni a Globális Nevelés Hete programot,

● a korábbi évek tapasztalatait, élményeit, és eredményeit meghallgatni,

● informálódni a csatlakozási lehetőségekről,

● közösen ötletelni az idei témahét során megvalósítható akciókról, eseményekről

Az online tájékoztató időpontja: 2023. október 11. 15:00-17:00 Regisztrálni itt lehet október 4-ig: https://forms.gle/kKNHynAGNzVZgqny6 

Aki nem tud a tájékoztatóra eljönni, de szívesen hallana bővebben a programról és/vagy csatlakozna hozzá, akkor is kérik a szervezők, hogy töltse ki a regisztrációs lapot. 

 

További információk a csatlakozás lehetőségeiről, programokról: 

Globális Nevelés Hete facebook oldal

http://hand.org.hu/

 

 

Hírek

"Here and Now" kampány

20/10/2023

Idén 75 éves az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, ennek megünneplésére indította az ENSZ Bécsi Információs Szolgálata a "Here and Now" kampányt, melynek  keretében mindenki elmondhatja, hogy az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának egy adott cikke miért áll hozzá közel és van-e egy olyan helyszín, amit ezzel az adott emberi joggal össze tud kapcsolni. 

Elhunyt Sólyom László volt köztársasági elnök

20/10/2023

2023. október 8-án meghalt Sólyom László köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság első elnöke, akadémikus, egyetemi tanár. Búcsúztatójára a Fiumei úti sírkertben 2023. október 18-án került sor.