2020-06-10 12:29:00

GEM Report 2020

Június 23-án hozzák nyilvánosságra a GEM Report 2020-as globális oktatási monitoring jelentését, mely arra hívja fel az országokat, hogy összpontosítsanak a lemaradókra és segítsék a befogadást az oktatásban - ez különösen fontos üzenet azok számára, akik a Covid-19 érkezését követően most építik újra iskolarendszerüket. 

A megjelenés kapcsán most először kerül sor virtuális bemutatóra, melynek eseménye így globálisan, online elérhető lesz június 23-án. A 2020-as GEM Report indító eseményeihez ITT lehet csatlakozni!

Két további esemény is kapcsolódik a 2020-as jelentés bemutatásához. 

  • Június 25-én rendezik az #Allmeansall: mindenki lehetőségeinek kiaknázása címmel a Világbank és a GEM Report webinariumát a befogadásról és az oktatásról. További információka programról ITT érhetők el. 
  • Június 29-én pedig egy olyan ülésen lehet részt venni, melynek célja, hogy a tudományos élet szereplőinek kérdéseit tervezik megválaszolni a 2020. évi GEM-jelentés kapcsán egy írásbeli, online beszélgetés során. Ez utóbbi eseményen történő részvételhez a gemreport@unesco.org e-mail címen szükséges jelentkezni. 

 

Hírek

Március 22. A víz világnapja

22/03/2023

A március 22-i világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az édesvíz fontosságára és szorgalmazza az édesvízkészlettel való fenntartható gazdálkodást. Az UNESCO koordinálásával megvalósuló 2023. évi világnap célja a vízügyi és szanitációs válság megoldását célzó változások felgyorsítása.

Ladányi Lectures IV. – Kína az új világrendben

13/03/2023

A 2023. március 21-én 10:00 órakor kezdődő Ladányi Lectures IV. elnevezésű program a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya (jezsuiták) és a Miskolci Egyetem közös rendezvénye az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével. A rendezvénynek a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium ad otthont.

Az eseményen köszöntőt mond Dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke.

Nemzetközi nőnap - március 8.

8/03/2023

2023-ban az UNESCO az egész ENSZ család hangjához csatlakozik a nemzetközi nőnap ünneplésével „DigitALL: Innováció és technológia a nemek közötti egyenlőségért” témában, amely összhangban van a Nők Helyzetét Vizsgáló ENSZ Bizottság (Commission on the Status of Women) 67. ülésszakának fő témájával: „Innováció és technológiai változás, valamint oktatás a digitális korban a nemek közötti egyenlőség megvalósítása, valamint minden nő és lány szerepének erősítése érdekében”.