2023-09-04 09:28:00

Fotópályázatunk júliusi díjazottjai

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság (UMNB) és a Varázslatos Magyarország 2023-ban ismét közös fotópályázatot hirdetett, mellyel idén a földtudományi sokféleséget vette fókuszába. Az UMNB a havi nyertes képeket közzéteszi felületein. 

A júliusban díjazott képek cikkünkben megtekinthetőek.

A júliusi forduló legszebb képei

 

I. helyezett

 

Csobánc
Fotó: Kreiner Roland
Helyszín: Balaton-felvidéki Nemzeti Park
 
Leírás: Drónfelvétel a Csobáncról reggeli aranyórában.
 

II. helyezett

 
Zöld vonalak
Fotó: Vida István Tamás
Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park
 
Leírás: A Fancsika tavak kiszáradása szinte törvényszerű volt, hiszen a tórendszer vízutánpótlása hiányzott, gyakorlatilag csak a csapadékvízre lehetett számítani. A kiszáradt mederben érdekes formák, élőlények, alakzatok jelentek meg.
 
Szívből gratulálunk a helyezetteknek!
 
A fotópályázat az augusztusi fordulóval zárul.

 

 

 

Hírek

Magyarország 75 éve az UNESCO-ban

Magyarország 75 éve az UNESCO-ban

28/09/2023

2023. szeptember 26-án az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság rendezvényt tartott annak megünneplésére, hogy Magyarország 75 éve - 1948. szeptember 14-én - csatlakozott az UNESCO-hoz. Firmin Edouard Matoko, az UNESCO Afrika prioritásért és külkapcsolatokért felelős főigazgató-helyettesének videó üzenete és Réthelyi Miklós elnök köszöntője nyitotta a programot, majd két kerekasztal beszélgetés során az UNESCO munkájában, programjaiban részt vevő kiemelkedő kutatók, szakemberek, diplomaták saját személyes tapasztalataik alapján beszéltek a világszervezet működéséről, abban Magyarország szerepéről és sikereiről. A rendezvény Turóczy László nagykövet zárszavával ért véget.  

A L’Oréal-UNESCO Magyar Ösztöndíj díjazottjai

20/09/2023

A L’ORÉAL Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság huszonegyedik alkalommal hirdette meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L’ORÉAL-UNESCO For Women in Science program szellemében.

Áttörés a szembetegségek kezelésében, gyepek megmentése a klímaváltozás elleni harcban és új technológiák a gyógyszergyártásban – ezekkel a témákkal nyertek a L’Oréal-UNESCO „A Nőkért és a Tudományért díj” kutatónői

Ünnepeljük együtt a földtudományi sokféleség nemzetközi napját!

19/09/2023

A Magyar Tudományos Akadémia Földtudományok Osztálya Földtani Tudományos Bizottsága, a Magyarhoni Földtani Társulat ProGEO Földtudományi Természetvédelmi Szakosztálya és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság tudományos ülést szervez 2023. október 6-án 10:00 órától a földtudományi sokféleség nemzetközi napja alkalmából. Az esemény helyszíne: MTA Kutatóház (1112 Budapest, Budaörsi út 45.) Csarnoképület, II. emelet Előadóterem.