2021-02-26 09:44:00

Az UNESCO Nemzeti Bizottságok éves jelentése 2020

Megjelent az UNESCO Nemzeti Bizottságok éves jelentése 2020 című kiadvány (National Commissions for UNESCO: annual report, 2020).  

 

Az éves jelentésben a nemzeti bizottságok bemutatják a tavalyi esztendőben megvalósított legfontosabb projektjeiket, a COVID-19 világjárványra adott válaszaikat, valamint a jövőbeni prioritásaikat.

 

 

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság jelentése a 93. oldalon található. A kiadvány teljes terjedelmében itt érhető el.

Hírek

Konzultáció a nyílt tudomány monitoringjáról

11/07/2024

A nyílt tudomány monitoringjára irányuló folyamatos erőfeszítések részeként az UNESCO globális konzultáció keretében kéri fel az összes régiót és valamennyi érintettet, hogy tegyenek észrevételeket és szóljanak hozzá a nyílt tudomány monitoringjának alapelveiről szóló tervezethez.

A konzultáció 2024. november 30-án zárul.

Környezetvédelmi világnap (június 5.)

Környezetvédelmi világnap (június 5.)

5/06/2024

Az Egyesült Nemzetek Szervezete június 5-öt a környezetvédelem világnapjává (World Environment Day) nyilvánította 1972-ben. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezet védelmének és egészségének fontosságára, amely az egész világon hatással van az emberek jólétére és a gazdasági fejlődésre is.

Az idei esztendő központi témája a földterületek helyreállítása, az elsivatagosodás és a szárazságtűrő képesség (“land restoration, desertification, and drought resilience”). A szlogen: „A mi földünk. A mi jövőnk. Mi vagyunk a helyreállítás generációja (#GenerationRestoration)".