2020-09-22 11:10:00

#ASEFClassNet iskolai együttműködési lehetőség

Az 1998-ban létrehozott ASEF Classroom Network (#ASEFClassNet) célja összekötni középiskolás diákokat, tanárokat és iskolavezetőket, tanárképzőket, kutatókat, politikai döntéshozókat és oktatástechnikai szakértőket Ázsia és Európa területén. Az idei felhívás mottója: "Új oktatási forgatókönyv: tanárok, diákok és szülők jólléte", a jelentkezési határidő szeptember 30. 

A hálózat a fenntartható fejlődésért történő nevelésre összpontosítva kíván lehetőséget nyújtani az együttműködésen alapuló tanításra és tanulásra a középfokú oktatási szektorban. Konferenciákat és kapacitásépítési programokat szerveznek az iskolavezetők és tanárok számára, lehetőséget teremtenek a két régió (Ázsia és Európa) közötti iskolai együttműködésekhez, kutatásokkal és tanulmányokkal segítik a szakpolitikai döntések meghozatalát, valamint kommunikációs és ismeretterjesztő kampányokat tartanak. 

Az ASEF ClassNet iskolai együttműködések peer-to-peer tanulási kezdeményezések, amelyek az 51 ASEM-ország iskolai vezetői és tanárai bevonásával zajlanak az innovatív tanítási és tanulási gyakorlatok megosztására és közös munkára. Az ázsiai és európai középiskolai és szakiskolai tanárok által tervezett és végrehajtott együttműködések között van, amelyik a napi iskolai tanterv szerves elemeként valósul meg, míg mások tanórán kívüli tevékenységként. Virtuális és gyakorlati tevékenységekből állnak, melyek időtartama három hónap és legfeljebb egy év között van. 

A 2020-as ASEFClassNet iskolai együttműködés a tanárok, a diákok és a szülők jóllétére összpontosít középiskolai szinten, és 4 konkrét tevékenységi területet jelöl meg: 

1) jóllét és mentális egészség,

2) szülő-tanár együttműködés,

3) pedagógiai ismeretek és digitális kompetenciák, valamint 

4) kultúrák közötti megértés. 

Csatlakozni regisztrációval lehet, 2020. szeptember 30-ig. 

 

További információ

 

 

Hírek

Konzultáció a nyílt tudomány monitoringjáról

11/07/2024

A nyílt tudomány monitoringjára irányuló folyamatos erőfeszítések részeként az UNESCO globális konzultáció keretében kéri fel az összes régiót és valamennyi érintettet, hogy tegyenek észrevételeket és szóljanak hozzá a nyílt tudomány monitoringjának alapelveiről szóló tervezethez.

A konzultáció 2024. november 30-án zárul.

Környezetvédelmi világnap (június 5.)

Környezetvédelmi világnap (június 5.)

5/06/2024

Az Egyesült Nemzetek Szervezete június 5-öt a környezetvédelem világnapjává (World Environment Day) nyilvánította 1972-ben. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezet védelmének és egészségének fontosságára, amely az egész világon hatással van az emberek jólétére és a gazdasági fejlődésre is.

Az idei esztendő központi témája a földterületek helyreállítása, az elsivatagosodás és a szárazságtűrő képesség (“land restoration, desertification, and drought resilience”). A szlogen: „A mi földünk. A mi jövőnk. Mi vagyunk a helyreállítás generációja (#GenerationRestoration)".