2020-09-22 11:10:00

#ASEFClassNet iskolai együttműködési lehetőség

Az 1998-ban létrehozott ASEF Classroom Network (#ASEFClassNet) célja összekötni középiskolás diákokat, tanárokat és iskolavezetőket, tanárképzőket, kutatókat, politikai döntéshozókat és oktatástechnikai szakértőket Ázsia és Európa területén. Az idei felhívás mottója: "Új oktatási forgatókönyv: tanárok, diákok és szülők jólléte", a jelentkezési határidő szeptember 30. 

A hálózat a fenntartható fejlődésért történő nevelésre összpontosítva kíván lehetőséget nyújtani az együttműködésen alapuló tanításra és tanulásra a középfokú oktatási szektorban. Konferenciákat és kapacitásépítési programokat szerveznek az iskolavezetők és tanárok számára, lehetőséget teremtenek a két régió (Ázsia és Európa) közötti iskolai együttműködésekhez, kutatásokkal és tanulmányokkal segítik a szakpolitikai döntések meghozatalát, valamint kommunikációs és ismeretterjesztő kampányokat tartanak. 

Az ASEF ClassNet iskolai együttműködések peer-to-peer tanulási kezdeményezések, amelyek az 51 ASEM-ország iskolai vezetői és tanárai bevonásával zajlanak az innovatív tanítási és tanulási gyakorlatok megosztására és közös munkára. Az ázsiai és európai középiskolai és szakiskolai tanárok által tervezett és végrehajtott együttműködések között van, amelyik a napi iskolai tanterv szerves elemeként valósul meg, míg mások tanórán kívüli tevékenységként. Virtuális és gyakorlati tevékenységekből állnak, melyek időtartama három hónap és legfeljebb egy év között van. 

A 2020-as ASEFClassNet iskolai együttműködés a tanárok, a diákok és a szülők jóllétére összpontosít középiskolai szinten, és 4 konkrét tevékenységi területet jelöl meg: 

1) jóllét és mentális egészség,

2) szülő-tanár együttműködés,

3) pedagógiai ismeretek és digitális kompetenciák, valamint 

4) kultúrák közötti megértés. 

Csatlakozni regisztrációval lehet, 2020. szeptember 30-ig. 

 

További információ

 

 

Hírek

A L’Oréal-UNESCO Magyar Ösztöndíj díjazottjai

20/09/2023

A L’ORÉAL Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság huszonegyedik alkalommal hirdette meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L’ORÉAL-UNESCO For Women in Science program szellemében.

Áttörés a szembetegségek kezelésében, gyepek megmentése a klímaváltozás elleni harcban és új technológiák a gyógyszergyártásban – ezekkel a témákkal nyertek a L’Oréal-UNESCO „A Nőkért és a Tudományért díj” kutatónői

Ünnepeljük együtt a földtudományi sokféleség nemzetközi napját!

19/09/2023

A Magyar Tudományos Akadémia Földtudományok Osztálya Földtani Tudományos Bizottsága, a Magyarhoni Földtani Társulat ProGEO Földtudományi Természetvédelmi Szakosztálya és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság tudományos ülést szervez 2023. október 6-án 10:00 órától a földtudományi sokféleség nemzetközi napja alkalmából. Az esemény helyszíne: MTA Kutatóház (1112 Budapest, Budaörsi út 45.) Csarnoképület, II. emelet Előadóterem.

75 éve az UNESCO-ban

5/09/2023

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság 2023. szeptember 26-án rendezvényt szervez 75 éve az UNESCO-ban címmel a Párbeszéd Házában. A rendezvény célja megemlékezni Magyarország 75 évvel ezelőtti csatlakozásáról az UNESCO-hoz (1948. szeptember 14.).

Az eseményre előzetesen az info@unesco.hu e-mail címen lehet regisztrálni 2023. szeptember 11-ig.