2024-03-01 11:49:00

11. Nemzetközi Gyermekművészeti Verseny

Az ókori emberek agyagvázákra festett képeikkel betekintést nyújtanak életükbe, meghatározó eseményeikbe. Ti mit hagynátok lábnyomként a jövő generációira? 

Mai történetek ősi vázákon” címmel a görög Museum of Cycladic Art szervezésében 11. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Gyermekművészeti Versenyt 4-15 év közöttiek részére. A feladat, hogy olyan képeket rajzoljanak mindennapjaikról, amelyeket személyes lábnyomként szeretnének a jövő generációira hagyni.

Jelentkezési határidő: 2024. április 22. 

  • Mit az, amit szeretnél, ha az emberek tudnának az életedről?
  • Mit választasz ki arra, hogy megossz másokkal?
  • Mely képek a legjellemzőbbek életedre és korszakodra?

A festett agyagvázák adják napjaink egyik leggazdagabb információforrását az ókorról. A történelem előtti idők óta az emberek ezeken a vázákon mindennapi életüket és a mitológia jeleneteit ábrázolják, ábrázolták. Ma már főleg az interneten és a közösségi médián keresztül találunk hasonló képeket. 

Az idei versenyen a szervezők arra hívják fel a 4-15 év közötti gyerekeket, hogy festéssel, kollázzsal, fényképezéssel vagy vegyes technikával alkossanak újra egy jelenetet mindennapi életükből, és építsék be alkotásukat a váza körvonalába.

A pályázat menete

A szervezők által készített sablont kell kinyomtatni A4-es méretben, erre lehet elkészíteni az alkotást, a mindennapi élet egy jelenetét a váza körvonalán belül (akár kollázst, fényképezést vagy vegyes technikát használva). 

Az elkészült művet vissza kell szkennelni. 

Egy felnőtt adja meg a pályázó adatait a nevezési lapon, és töltse fel az alkotást. A fájl mérete nem haladhatja meg az 5 MB-ot.

Ahhoz, hogy az alkotás a Cycladic Kids’ Festival keretében szeptemberben megrendezésre kerülő kiállításon szerepeljen, szükséges az eredeti alkotás postai megküldése a Museum of Cycladic Art részére május 31-ig:

Museum of Cycladic Art, 4 Neophytou Douka Street, 10676 Athens

To the Attention of the Kids’ Art Contest 

Az online benyújtási folyamatot minden projekt esetében el kell végezni, a csak postán elküldött művek nem vesznek részt a folyamatban. 

Egy jelentkező csak egy alkotást küldhet be, az online benyújtás határideje április 22-e. 

 

További információk: 

https://kidscontest.cycladic.gr/en/ 

Hírek

Magic Mitten - eszköztár a háború által érintett gyermekek támogatására

Magic Mitten - eszköztár a háború által érintett gyermekek támogatására

25/04/2024

A Magic Mitten egy applikáció és egy kinyomtatható könyv, amelyet a háború sújtotta gyermekek támogatására fejlesztettek ki. A megalapozott kutatások és a kognitív viselkedéselmélet alapján kidolgozott Magic Mitten segít a gyerekeknek megbirkózni a háború következményeivel, beleértve a veszteséget, a félelmet és a fájdalmas emlékeket. A Magic Mitten mesemondás, interaktív gyakorlatok és lenyűgöző illusztrációk keveréke, amely rezonál a gyerekek tapasztalataira, és segíti érzelmi és szociális fejlődésüket.

The Glass is Forever – Az üveg örök!

The Glass is Forever – Az üveg örök!

19/04/2024

A Budapest 2. kerületi Klebelsberg Kultúrkúria ad helyszínt a 6. GlasSpring kortárs üvegművészeti kiállításnak, melynek fontos célkitűzése a generációról generációra hagyományozott, ma már szinte kizárólag autonóm módon, kis műhelyekben, stúdiókban gyakorolt szaktudás és művészet aktuális állapotának és fejlődésének bemutatása. Teret nyújt a résztvevő közel hatvan művész, köztük tíz MOME üvegszakos hallgató egyéni útkeresésének bemutatásához. 

Vízkonfliktusok kezelésével foglalkozó UNESCO Tanszék

16/04/2024

Sikeresen lezárult egy új - a vízkonfliktusok kezelésével foglalkozó - UNESCO Tanszék létrehozásának egyéves folyamata a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, így 2024. március 21-én hivatalosan is létrejött Magyarország harmadik UNESCO tanszéke. Az egyetem Víztudományi Kara ad otthont az UNESCO Tanszéknek a Vízkonfliktusok Kezeléséről (UNESCO Chair on Water Conflict Management), Szöllősi-Nagy András professzor vezetésével. A tanszék munkájába a Nemzeti Közszolgálati Egyetem további munkatársai mellett több magyarországi felsőoktatási intézmény, és természetesen több kontinens, nemzetközileg elismert oktatói és kutatói szintén bekapcsolódnak majd.