2020-09-22 11:10:00

#ASEFClassNet iskolai együttműködési lehetőség

Az 1998-ban létrehozott ASEF Classroom Network (#ASEFClassNet) célja összekötni középiskolás diákokat, tanárokat és iskolavezetőket, tanárképzőket, kutatókat, politikai döntéshozókat és oktatástechnikai szakértőket Ázsia és Európa területén. Az idei felhívás mottója: "Új oktatási forgatókönyv: tanárok, diákok és szülők jólléte", a jelentkezési határidő szeptember 30. 

A hálózat a fenntartható fejlődésért történő nevelésre összpontosítva kíván lehetőséget nyújtani az együttműködésen alapuló tanításra és tanulásra a középfokú oktatási szektorban. Konferenciákat és kapacitásépítési programokat szerveznek az iskolavezetők és tanárok számára, lehetőséget teremtenek a két régió (Ázsia és Európa) közötti iskolai együttműködésekhez, kutatásokkal és tanulmányokkal segítik a szakpolitikai döntések meghozatalát, valamint kommunikációs és ismeretterjesztő kampányokat tartanak. 

Az ASEF ClassNet iskolai együttműködések peer-to-peer tanulási kezdeményezések, amelyek az 51 ASEM-ország iskolai vezetői és tanárai bevonásával zajlanak az innovatív tanítási és tanulási gyakorlatok megosztására és közös munkára. Az ázsiai és európai középiskolai és szakiskolai tanárok által tervezett és végrehajtott együttműködések között van, amelyik a napi iskolai tanterv szerves elemeként valósul meg, míg mások tanórán kívüli tevékenységként. Virtuális és gyakorlati tevékenységekből állnak, melyek időtartama három hónap és legfeljebb egy év között van. 

A 2020-as ASEFClassNet iskolai együttműködés a tanárok, a diákok és a szülők jóllétére összpontosít középiskolai szinten, és 4 konkrét tevékenységi területet jelöl meg: 

1) jóllét és mentális egészség,

2) szülő-tanár együttműködés,

3) pedagógiai ismeretek és digitális kompetenciák, valamint 

4) kultúrák közötti megértés. 

Csatlakozni regisztrációval lehet, 2020. szeptember 30-ig. 

 

További információ

 

 

Hírek

Magic Mitten - eszköztár a háború által érintett gyermekek támogatására

Magic Mitten - eszköztár a háború által érintett gyermekek támogatására

25/04/2024

A Magic Mitten egy applikáció és egy kinyomtatható könyv, amelyet a háború sújtotta gyermekek támogatására fejlesztettek ki. A megalapozott kutatások és a kognitív viselkedéselmélet alapján kidolgozott Magic Mitten segít a gyerekeknek megbirkózni a háború következményeivel, beleértve a veszteséget, a félelmet és a fájdalmas emlékeket. A Magic Mitten mesemondás, interaktív gyakorlatok és lenyűgöző illusztrációk keveréke, amely rezonál a gyerekek tapasztalataira, és segíti érzelmi és szociális fejlődésüket.

The Glass is Forever – Az üveg örök!

The Glass is Forever – Az üveg örök!

19/04/2024

A Budapest 2. kerületi Klebelsberg Kultúrkúria ad helyszínt a 6. GlasSpring kortárs üvegművészeti kiállításnak, melynek fontos célkitűzése a generációról generációra hagyományozott, ma már szinte kizárólag autonóm módon, kis műhelyekben, stúdiókban gyakorolt szaktudás és művészet aktuális állapotának és fejlődésének bemutatása. Teret nyújt a résztvevő közel hatvan művész, köztük tíz MOME üvegszakos hallgató egyéni útkeresésének bemutatásához. 

Vízkonfliktusok kezelésével foglalkozó UNESCO Tanszék

16/04/2024

Sikeresen lezárult egy új - a vízkonfliktusok kezelésével foglalkozó - UNESCO Tanszék létrehozásának egyéves folyamata a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, így 2024. március 21-én hivatalosan is létrejött Magyarország harmadik UNESCO tanszéke. Az egyetem Víztudományi Kara ad otthont az UNESCO Tanszéknek a Vízkonfliktusok Kezeléséről (UNESCO Chair on Water Conflict Management), Szöllősi-Nagy András professzor vezetésével. A tanszék munkájába a Nemzeti Közszolgálati Egyetem további munkatársai mellett több magyarországi felsőoktatási intézmény, és természetesen több kontinens, nemzetközileg elismert oktatói és kutatói szintén bekapcsolódnak majd.