2020-09-22 11:10:00

#ASEFClassNet iskolai együttműködési lehetőség

Az 1998-ban létrehozott ASEF Classroom Network (#ASEFClassNet) célja összekötni középiskolás diákokat, tanárokat és iskolavezetőket, tanárképzőket, kutatókat, politikai döntéshozókat és oktatástechnikai szakértőket Ázsia és Európa területén. Az idei felhívás mottója: "Új oktatási forgatókönyv: tanárok, diákok és szülők jólléte", a jelentkezési határidő szeptember 30. 

A hálózat a fenntartható fejlődésért történő nevelésre összpontosítva kíván lehetőséget nyújtani az együttműködésen alapuló tanításra és tanulásra a középfokú oktatási szektorban. Konferenciákat és kapacitásépítési programokat szerveznek az iskolavezetők és tanárok számára, lehetőséget teremtenek a két régió (Ázsia és Európa) közötti iskolai együttműködésekhez, kutatásokkal és tanulmányokkal segítik a szakpolitikai döntések meghozatalát, valamint kommunikációs és ismeretterjesztő kampányokat tartanak. 

Az ASEF ClassNet iskolai együttműködések peer-to-peer tanulási kezdeményezések, amelyek az 51 ASEM-ország iskolai vezetői és tanárai bevonásával zajlanak az innovatív tanítási és tanulási gyakorlatok megosztására és közös munkára. Az ázsiai és európai középiskolai és szakiskolai tanárok által tervezett és végrehajtott együttműködések között van, amelyik a napi iskolai tanterv szerves elemeként valósul meg, míg mások tanórán kívüli tevékenységként. Virtuális és gyakorlati tevékenységekből állnak, melyek időtartama három hónap és legfeljebb egy év között van. 

A 2020-as ASEFClassNet iskolai együttműködés a tanárok, a diákok és a szülők jóllétére összpontosít középiskolai szinten, és 4 konkrét tevékenységi területet jelöl meg: 

1) jóllét és mentális egészség,

2) szülő-tanár együttműködés,

3) pedagógiai ismeretek és digitális kompetenciák, valamint 

4) kultúrák közötti megértés. 

Csatlakozni regisztrációval lehet, 2020. szeptember 30-ig. 

 

További információ

 

 

Hírek

Elhunyt Hámori József

4/05/2021

Életének 89. évében, 2021. május 1-jén elhunyt Hámori József Széchenyi-díjas biológus, egyetemi tanár, volt miniszter, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, egykori alelnöke, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság korábbi elnöke.

IMPROVISART Balázs János improvizációs szólóestje

IMPROVISART Balázs János improvizációs szólóestje

21/04/2021

A 2020-2021-es biennium során Szenes Hanna (1921-1944) költőnő, a zsidó ellenállás hőse, valamint Cziffra György (1921-1994) zongoraművész születésének 100. évfordulójára (2021) emlékezünk az UNESCO-val közösen.

Az évfordulós eseménysorozat részeként 2021. április 25-én 19:00 órától díjtalanul megtekinthető Balázs János improvizációs szólóestje online formában.

Villanyjazznap 2021-ben is

Villanyjazznap 2021-ben is

20/04/2021

A hazai kezdeményezésű Jazznap-hu, a nemzetközi jazznap megünneplésére ingyenesen rendezett események sora a virtuális („villany”) térbe kényszerül, ahogy tavaly is csak online volt megtartható. A hét évvel ezelőtti induláskor meghatározott eredeti célját azonban így is megpróbálja teljesíteni, új közönséget igyekszik szerezni a műfajnak az NKA támogatásával. Debrecenben, Nagykanizsán, Pécsett (TBA), valamint az elsőrangú fővárosi jazzhelyszínek közül a Fonó Budai Zeneházban, az iF Kávézóban, a Jedermannban, az Opus Jazzclubban, és a programsorozatot összefogó Budapest Jazz Clubban (BJC) rendez koncerteket az online közönségnek április 30-án, és a jazznapot megelőző két napon, 28-29-én.