2020-12-07 09:26:00

Nők a Tudományban Kiválósági Díj 2020

A Nature-díjas Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) a Magyar Tudományos Akadémia és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével 2020-ban is meghirdeti a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat élő természettudományok és műszaki tudományok tématerületen, valamint új kategóriaként meghirdeti a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat a kutatói tevékenység támogatásáért. Határidő: 2021. január 27.

A NaTE 2013-ban alapította meg a Kiválósági Díjat. Az elismerésben olyan fiatal kutatónők részesülnek, akik kiemelkedő teljesítményt mutatnak szakterületükön és aktív részesei a hazai tudományos életnek, továbbá készek részt vállalni a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítésében a fiatal lányok körében.

A díjak odaítéléséről az Egyesület elnöksége által felállított tudományos szakmai bizottság dönt. A díj fővédnöke: Prof. Hargittai Magdolna akadémikus.

 

Nők a Tudományban Kiválósági Díj élő természettudományok és műszaki tudományok tématerületen

 

A díjra pályázhatnak

  • PhD fokozattal rendelkező magyar állampolgárságú vagy magyar nemzetiségű kutatónők, akik
  • kiemelkedő kutatási vagy technológiai tevékenységet folytatnak a fenti tématerületek valamelyikén,
  • aktív részesei a hazai kutatás-fejlesztésnek,
  • tevékenységük elsősorban Magyarországon működő kutatóintézetekhez, egyetemekhez, vállalatokhoz köthető,
  • a pályázat beadásakor még nem töltik be a 40. életévüket (a korhatár a szülési szabadságon illetve  főállásban gyermekneveléssel töltött idő hosszával emelhető – maximum 3 évvel gyermekenként).
A jelentkezési határidő: 2021. január 27. A pályázat benyújtásával a pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázókat és a nyerteseket a közösségi média felületeinken bemutatjuk.
A díjjal kapcsolatos további információk és a jelentkezéshez szükséges pályázati adatlap a NaTE honlapján érhetőek el.

 

Nők a Tudományban Kiválósági Díj a kutatói tevékenység támogatásáért

 

A kiváló kutatónők szakmai sikereihez és életpályájához nagy mértékben járulnak hozzá az őket segítő és támogató női technikusok, laboránsok, asszisztensek és egyéb szakmai segítők. Az idei évben arra is lehetőség nyílik, hogy ajánlás útján ők is elismerésben részesüljenek.

Ki jelölhet?

A díjazottak személyére Kiválósági Díjra pályázók, korábbi díjazottak, aktív kutatók tehetnek javaslatot, akik ezzel elismerik STEM területen dolgozó kollégáik támogató munkáját.

A jelöléshez szükséges teendők:

  • A jelölt szakmai tevékenységének bemutatása
  • Egy személyes történet megosztása a jelölt elkötelezettségéről és különlegességéről, illetve a jelölés indoklása.
  • Fontos, hogy a jelölt jelenleg is aktív legyen azon a területen, amelyben jelölik.
  • A jelölt tájékoztatása a jelölésről és elérhetőségeinek megadásáról.
A jelölés határideje: 2021. január 27.  A díjjal kapcsolatos további információk és a jelentkezéshez szükséges pályázati adatlap a NaTE honlapján érhetőek el.

 

Forrás: http://nokatud.hu/ 

 

 

Pályázatok

UNESCO/ Jikji Világemlékezet díj

21/02/2024

Az UNESCO tizedik alkalommal tette közzé az UNESCO/Jikji Világemlékezet díj pályázati felhívását. Az elismerés 30.000 USD összegű, amelyet kétévente ítélnek oda olyan személyeknek, intézményeknek, nem-kormányzati szervezeteknek, valamint egyéb szervezeteknek, amelyek kiemelkedő mértékben járultak hozzá a dokumentumörökség megőrzéséhez és hozzáférhetőségéhez.

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2024. március 27.

UNESCO Tanszék pályázat 2024.

23/01/2024

Az UNESCO Tanszék / UNITWIN hálózatok programját 1992-ben indította az UNESCO, a szervezet Általános Konferenciájának 26. ülésszaka döntései alapján (1991.). A program jelenleg 120 tagállam több mint 950 résztvevőjével működik, célja elősegíteni a nemzetközi, egyetemek közötti együttműködést és hálózatépítést az ismeretek megosztása és az együttműködés révén. 

A pályázat feltétele, hogy a pályázó pályázati szándékát legkésőbb 2024. március 1-ig az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkársága részére jelezze a szükséges formanyomtatvány kitöltésével és annak info@unesco.hu e-mail címre történő megküldésével. 

 

UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa díj 2023

12/12/2023

Az UNESCO pályázati felhívást tett közzé az UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Információs és Kommunikációs Technológiák az Oktatásban díjra való jelölés lehetőségéről. A kiírás idei témája: Digitális tanulás az oktatás környezetbarátabbá tételéért (“Digital learning for greening education”).

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2024. január 5.

UNESCO-Carlos J. Finlay Mikrobiológiai díj

4/09/2023

A kubai kormány által finanszírozott díj célja olyan személy, intézmény, nem-kormányzati szervezet, vagy egyéb szervezet tevékenységének elismerése, aki/amely kutatásaival és eredményeivel jelentős mértékben járult hozzá a mikrobiológia tudományához és annak alkalmazásához. Az UNESCO 10 000 USD összegű pénzjutalmat és oklevelet ad át a díjazottnak.

Pályázati határidő Magyarországon: 2023. október 2. éjfél