2020-06-10 12:29:00

GEM Report 2020

Június 23-án hozzák nyilvánosságra a GEM Report 2020-as globális oktatási monitoring jelentését, mely arra hívja fel az országokat, hogy összpontosítsanak a lemaradókra és segítsék a befogadást az oktatásban - ez különösen fontos üzenet azok számára, akik a Covid-19 érkezését követően most építik újra iskolarendszerüket. 

A megjelenés kapcsán most először kerül sor virtuális bemutatóra, melynek eseménye így globálisan, online elérhető lesz június 23-án. A 2020-as GEM Report indító eseményeihez ITT lehet csatlakozni!

Két további esemény is kapcsolódik a 2020-as jelentés bemutatásához. 

  • Június 25-én rendezik az #Allmeansall: mindenki lehetőségeinek kiaknázása címmel a Világbank és a GEM Report webinariumát a befogadásról és az oktatásról. További információka programról ITT érhetők el. 
  • Június 29-én pedig egy olyan ülésen lehet részt venni, melynek célja, hogy a tudományos élet szereplőinek kérdéseit tervezik megválaszolni a 2020. évi GEM-jelentés kapcsán egy írásbeli, online beszélgetés során. Ez utóbbi eseményen történő részvételhez a gemreport@unesco.org e-mail címen szükséges jelentkezni. 

 

Hírek

Magic Mitten - eszköztár a háború által érintett gyermekek támogatására

Magic Mitten - eszköztár a háború által érintett gyermekek támogatására

25/04/2024

A Magic Mitten egy applikáció és egy kinyomtatható könyv, amelyet a háború sújtotta gyermekek támogatására fejlesztettek ki. A megalapozott kutatások és a kognitív viselkedéselmélet alapján kidolgozott Magic Mitten segít a gyerekeknek megbirkózni a háború következményeivel, beleértve a veszteséget, a félelmet és a fájdalmas emlékeket. A Magic Mitten mesemondás, interaktív gyakorlatok és lenyűgöző illusztrációk keveréke, amely rezonál a gyerekek tapasztalataira, és segíti érzelmi és szociális fejlődésüket.

The Glass is Forever – Az üveg örök!

The Glass is Forever – Az üveg örök!

19/04/2024

A Budapest 2. kerületi Klebelsberg Kultúrkúria ad helyszínt a 6. GlasSpring kortárs üvegművészeti kiállításnak, melynek fontos célkitűzése a generációról generációra hagyományozott, ma már szinte kizárólag autonóm módon, kis műhelyekben, stúdiókban gyakorolt szaktudás és művészet aktuális állapotának és fejlődésének bemutatása. Teret nyújt a résztvevő közel hatvan művész, köztük tíz MOME üvegszakos hallgató egyéni útkeresésének bemutatásához. 

Vízkonfliktusok kezelésével foglalkozó UNESCO Tanszék

16/04/2024

Sikeresen lezárult egy új - a vízkonfliktusok kezelésével foglalkozó - UNESCO Tanszék létrehozásának egyéves folyamata a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, így 2024. március 21-én hivatalosan is létrejött Magyarország harmadik UNESCO tanszéke. Az egyetem Víztudományi Kara ad otthont az UNESCO Tanszéknek a Vízkonfliktusok Kezeléséről (UNESCO Chair on Water Conflict Management), Szöllősi-Nagy András professzor vezetésével. A tanszék munkájába a Nemzeti Közszolgálati Egyetem további munkatársai mellett több magyarországi felsőoktatási intézmény, és természetesen több kontinens, nemzetközileg elismert oktatói és kutatói szintén bekapcsolódnak majd.