2021-06-10 16:55:00

UNESCO-Bangladesh díj a kreatív gazdaságért

A 2020-ban létrehozott UNESCO-Bangladesh Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman Nemzetközi Díj a Kreatív Gazdaságért célja olyan kivételes kezdeményezések díjazása, melyek innovatív projektek, programok révén a fiatalok vállalkozói szellemét erősítik és vállalkozóvá válását segítik elő, már 16 éves kortól kezdve. 

Pályázati határidő Magyarországról: 2021. június 21.

A Bangladesi Népköztársaság által támogatott díjra magánszemélynek, intézménynek, kormányzati vagy nem kormányzati szervezetek kezdeményezései jelölhetők. 

Az 50.000 USD pénzjutalommal járó díjat 2021-től kezdődően kétévente osztják ki, a 2021-ben fogják első alkalommal átadni. 

A díjra az UNESCO által létrehozott online felületen lehet jelentkezni az alábbiak megadásával: 

  • a jelölt hátterének és a kezdeményezés eredményeinek leírása;
  • részletes bemutatása annak, hogy a jelölt kezdeményezése hogyan járul hozzá a díj célkitűzéseihez;
  • támogató dokumentumok (fényképek, videók, beszámolók);
  • az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának jóváhagyó levele. 

Önjelölés nem lehetséges. 

A díj nemzetközi pályázati határideje 2021. július 21, de az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága csak azon jelöltek részére tud támogatólevelet kiállítani, akik pályázati dokumentációjukat az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkársága részére annak info@unesco.hu e-mail címére előzetesen legkésőbb 2021. június 21-ig megküldik!

További információ: https://en.unesco.org/creativity/news/call-nomination-unesco-bangladesh-bangabandhu-sheikh 

Pályázatok

UNESCO/ Jikji Világemlékezet díj

21/02/2024

Az UNESCO tizedik alkalommal tette közzé az UNESCO/Jikji Világemlékezet díj pályázati felhívását. Az elismerés 30.000 USD összegű, amelyet kétévente ítélnek oda olyan személyeknek, intézményeknek, nem-kormányzati szervezeteknek, valamint egyéb szervezeteknek, amelyek kiemelkedő mértékben járultak hozzá a dokumentumörökség megőrzéséhez és hozzáférhetőségéhez.

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2024. március 27.

UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa díj 2023

12/12/2023

Az UNESCO pályázati felhívást tett közzé az UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Információs és Kommunikációs Technológiák az Oktatásban díjra való jelölés lehetőségéről. A kiírás idei témája: Digitális tanulás az oktatás környezetbarátabbá tételéért (“Digital learning for greening education”).

Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2024. január 5.

UNESCO-Carlos J. Finlay Mikrobiológiai díj

4/09/2023

A kubai kormány által finanszírozott díj célja olyan személy, intézmény, nem-kormányzati szervezet, vagy egyéb szervezet tevékenységének elismerése, aki/amely kutatásaival és eredményeivel jelentős mértékben járult hozzá a mikrobiológia tudományához és annak alkalmazásához. Az UNESCO 10 000 USD összegű pénzjutalmat és oklevelet ad át a díjazottnak.

Pályázati határidő Magyarországon: 2023. október 2. éjfél

Pályázati felhívás a 2023-as Nemzetközi Innovációs Dizájn Díjra

4/09/2023

Az UNESCO társzervezésében meghirdetett Nemzetközi Innovációs Dizájn Díj és a Tudomány a Fenntartható Fejlődési Célokért elnevezésű versenyre (2023 Future Designer International Innovation Design Awards (IIDA) & Science for SDGs Innovation Contest) főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezését várják a világ minden tájáról. A jelentkezőktől innovatív és kreatív munkák beküldésére számítanak a szervezők, amelyekkel a pályázók felhívják a figyelmet a STEM-területek fontos szerepére a fenntartható fejlődési célok elérésében.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 30.